Керівника лісгоспу з Вінниччини чекає суд за хабарництво та нанесені значні збитки державі

У прес-службі Державного бюро розслідувань повідомили, що досудове розслідування стосовно одного з керівників Могилів-Подільського лісгоспу у Вінницькій області завершено. Посадовець був звинувачений у незаконній рубці понад 10 тисяч дерев, що завдало збитків на майже 60 млн гривень. Обвинувальний акт направлено до суду.

У 2021 році посадовця затримали, коли він намагався передати хабар працівнику Державного бюро розслідувань. 

Він планував, що за гроші співробітник ДБР буде впливати на розслідування справи та на прокурора для закриття провадження. Слідство встановило, що на території Могилів-Подільського лісгоспу було незаконно вирубано понад 10 тисяч дерев. Загальна вартість завданих збитків оцінюється у 58,5 млн гривень.

Незаконні рубки проводилися за допомогою лісорубних квитків, виданих керівником лісгоспу, який знав, що такі роботи не мали офіційних підстав.

Наразі керівника Могилів-Подільського лісгоспу звільнено, а його майно заарештовано для відшкодування збитків державі, зокрема, квартиру, земельну ділянку та автомобіль. Колишнього посадовця звинувачують в умисному вчиненні дій, які виходять за межі його повноважень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 365 КК України). За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Процесуальне керівництво здійснює Вінницька обласна прокуратура.

Додатково зазначено, що у суді вже розглядається справа щодо керівника відділу Центрально-західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який також причетний до незаконних рубок на території Могилів-Подільського лісгоспу.


Теги: злочини

Переглядів: 393
Поширень: 0

Останні новини