Вінницькі лікарі видалили новоутворення вагою 6,5 кг

Утворення печінки вагою 6,5 кілограм видалили у Вінницька обласна клінічна лікарня імені М. І. Пирогова. Про це йдеться на сторінці закладу.

Пацієнт став відмічати болі в правій підреберній ділянці, через сильну задишку постійно лежав вдома, не міг вести активну діяльність.

При проведенні ультразвукового дослідження виявили гігантське кістоподібне утворення, яке займало половину живота і полову правої плевральної порожнини.

Після дообстеження спеціалістами ВОКЛ ім. М.І.Пирогова було розраховано оптимальний залишковий об`єм лівої долі печінки відповідно до ваги пацієнта і прийняте рішення про оперативне втручання та видалення утворення.

Спеціалісти ВОКЛ ім. М.І.Пирогова вкотре довели, що здатні впоратися зі складними та неординарними клінічними викликами, - успішно виконали надскладну, багатогодинну та високотехнологічну операцію - правобічну трисекціонектомію (видалення 75% печінки - 4,5,6,7,8 сегментів печінки), комбіновану з резекцією правого купола діафрагми та нижньої частки правої легені. Велика вага новоутворення та спайковий процес в черевній порожнині значно ускладнили хірургічне лікування.

Не дивлячись на об`єм та всю технологічну складність оперативного втручання, фахівцям вдалося успішно видалити утворення масою 6,5 кг та зберегти здорову частину печінки, правої легені, анатомічні структури та важливі судини печінки і черевної порожнини.

Післяопераційний період протікав без особливостей, ознаки печінкової недостатності відсутні.



Переглядів: 165
Поширень: 0

Останні новини