Громади Вінниччини продовжують допомагати ЗСУ

Допомога Збройним Силам України – пріоритет для громад Вінниччини. У своїх бюджетах територіальні громади цьогоріч також передбачили кошти для підтримки військових. За підсумками 2023 року спрямували 1 млрд 106 млн 301 тис. грн на підтримку Сил оборони України. Про це повідомляє Вінницька обласна Рада.


Ключові принципи і пріоритети – безпека та оборона, стійкість та турбота – які мають бути враховані при формуванні обласного бюджету-2024 депутати обласної Ради ухвалили на сесії 27 жовтня 2023 року. Обласна Рада рекомендувала територіальним громадам Вінниччини керуватися цим при формуванні власних бюджетів.


Стрижавська селищна територіальна громада повідомляє, що рішенням сесії у бюджеті громади передбачено кошти на підтримку Сил оборони України в загальній сумі понад 2,4 млн грн. Зокрема: 1 млн грн – військовій частині на закупівлю безпілотних літальних апаратів; 360 тис. грн – Вінницькому обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки на придбання 2 тепловізійних прицілів для військової частини на виконання заходів Комплексної Програми «Безпечна громада» Стрижавської територіальної громади на 2021-2025 роки.


Крім цього, в бюджеті громади на 2024 рік передбачено кошти на забезпечення соціальної та медичної підтримки захисників та захисниць України, їхніх родин, родин загиблих під час військової агресії російської федерації проти України – на суму понад 1,7 млн грн.


За інформацією Копайгородської селищної ради, у бюджеті їхньої територіальної громади передбачено 100 тисяч грн. для підтримки Сил оборони України.


Зазначимо, що 2023 року, за інформацією громад Вінниччини, загалом було спрямовано 1 млрд 106 млн 301 тис. грн на підтримку Сил оборони України.
 


Переглядів: 399
Поширень: 0

Останні новини