У Вінниці незабаром відбудеться відкриття оновленого молодіжного центру «Квадрат»

На сьогодні завершується облаштування приміщення необхідним устаткуванням, тож незабаром відбудеться урочисте відкриття креативного осередку, створеного за підтримки Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, Вінницької міської ради і Державного фонду регіонального розвитку.

Оглянувши приміщення центру, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій зауважив: «Насправді це абсолютно новий проект, який відкриває нову сторінку в питаннях молодіжної політики. Загалом, проект такого плану є першим в Україні. Для нас дуже важливо, щоб усі ті форми та методи, які будуть напрацьовані тут, могли бути запропоновані та впроваджені в інших регіонах України. Варто сказати, що наше завдання полягає в тому, щоб залучати сюди молодь, спонукати її до втілення креативних ідей та рішень. Крім цього, облаштування центру передбачає поєднання інноваційних підходів в рамках створення доступного та безбар’єрного середовища».

За словами в. о. директора Вінницького обласного молодіжного центру «Квадрат» Світлани Ярової, ідея створення унікального простору виникла ще 2,5 роки тому.

Приміщення молодіжного центру повністю пристосоване для людей з інвалідністю, зокрема, з вадами слуху та зору, з проблемами опорно-рухового апарату. Крім цього, концепція створення такого креативного простору побудована за зразком кращих молодіжних центрів Ради Європи. Варто підкреслити, що нові умови, створені в обласному центрі «Квадрат», надаватимуть можливість відвідувачам працювати за різними напрямами, такими як: організація культурних заходів (концерти, фестивалі, пленери, літературні читання, різні перфоманси); заходи з неформальної освіти (тренінги, семінари, лекції); дослідження та проектування в умовах «лабораторії» (робота з 3D-принтерами, 3D-сканерами, лазерними різаками та з іншими найсучаснішими технічними засобами); робота в бізнес-хабі. Крім цього, у планах організаторів створення платформи онлайн-радіо, навчання тощо. Для цього у приміщенні працюватиме сучасна студія звукозапису.

«Назва молодіжного центру «Квадрат» символізує чотири сторони взаємодії, а саме: молодь, бізнес, владу і громаду. Саме завдяки співпраці цих чотирьох сторін було реалізовано проект щодо створення молодіжного центру», - зауважила Світлана Ярова.

Також одним із найбільш важливих напрямів роботи в креативному просторі є проведення заходів у хабі взаємодії влади та громади. За словами Світлани Ярової, ключовим завданням роботи молодіжного центру є створення умов та можливостей для самореалізації відвідувачів.



Вулиці: ТЕАТРАЛЬНА


Переглядів: 4902
Поширень: 1

Останні новини