За "переправу" до Молдови зловмисники брали 12 тисяч доларів США

Троє жителів прикордонного міста Могилів-Подільський віком 21, 23 та 41 рік, а також 30-річний іноземець за грошову винагороду сприяли чоловікам призовного віку у перетині кордону на територію Республіки Молдова поза межами пунктів пропуску. «Квиток» на інший беріг вартував від 6000 до 12000 доларів США з одного «пасажира». Повідомляє ГУНП України у Вінницькій області.

Поліцейські встановили, що деякі фігуранти знайомі між собою, однак діють окремо за одною налагодженою схемою. Вночі за допомогою човна зловмисники переправляли військовозобов’язаних чоловіків поза пунктами пропуску через річку Дністер.

"Слідчі поліції повідомили двом фігурантам про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Громадянин Молдови оголошений у міжнародний розшук. Відносно ще одного фігуранта питання про вручення підозри вирішується", - кажуть у поліції.

У межах кримінального провадження працівники поліції встановлюватимуть повне коло причетних до злочину осіб та кількість громадян, які вже встигли скористатися «послугами» зловмисників.

За скоєне підозрюваним загрожує до дев'яти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.


Теги: поліція

Переглядів: 318
Поширень: 0

Останні новини