Як виступили вінницькі спортсмени на чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації

З 4 по 7 квітня команда Віннииччини взяла участь у чемпіонаті України зі спортивної радіопеленгації серед дорослих, юніорів та юнаків. Юні орієнтувальники привезли 23 особистих і 46 командних медалей. Окрім кращих із кращих, до складу команди також увійшли і новачки, для яких цей чемпіонат став дебютним та переможним.

Впродовж чотирьох днів у місті Бережани Тернопільської області понад 100 спортсменів з дев’яти регіонів України змагались за першість.

Спортивна радіопеленгація – це змагання між спортсменами , які за допомогою карти місцевості, компаса і спеціального радіоприймача, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатора), повинні знайти радіопередавачі («лисиці»), що працюють в радіоаматорських діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих в лісі, на пересіченій місцевості. Мета змагання — знайти задане число «лисиць» за найменший час.

Окрім вінничан, у чемпіонаті «полювали на лисиць» хлопці та дівчата з Волинської, Донецької, Київської, Сумської, Хмельницької, Івано-Франківської, Львівської областей та міста Київ.

Вихованці Вінницької МДЮСШ № 2, які брали участь у складі збірної області, на чолі із Заслуженим тренером України Сергієм Зеленським та тренерами-викладачами Олександром Марчуком і Богданом Войцехівським, привезли з Бережан багато нагород.

Завдяки наполегливій праці та тренуванням, радіоспортсмени МДЮСШ № 2 здобули 23 медалі: 8 золотих, 4 срібних та 11 бронзових.

Як повідомив Сергій Зеленський, для п'яти вихованців це були перші змагання такого рівня, а четверо з них стали призерами.

«Дебютували на Всеукраїнському турнірі Володимир Конончук та Софія Чигур у віковій категорії до 12 років. Оксана Шенкарьова, Марія Кедь та Марія Кіча – до 14 років. Діти, звісно, хвилювались, втім вдало підкорили бігові траси у тернопільських лісах. Наші спортсмени проявили характер, витримку та високий клас підготовки», – зазначає тренер.

У підсумку чемпіонами й призерами в особистому заліку в категорії юнаків та дівчат стали:

Володимир Конончук – 1 золота і 1 бронзова медалі;

Софія Чигур – 3 золоті та 1 срібна медалі;

Олександр Богуславський – 2 золоті та 1 срібна медалі;

Оксана Шенкарьова – 1 бронзова медаль;

Марія Кедь – 1 бронзова медаль.

Серед юніорок і юніорів:

Уляна Пізюк – 3 бронзові медалі;

Анастасія Лаврикова – 1 бронзова медаль;

Володимир Ляхович – 1 срібна і 1 бронзова медалі.

Серед категорії чоловіків «Ч20»:

Олександр Марчук – 1 золота та 1 бронзова медалі.

Серед категорії жінок «Ж20»:

Аліна Солоненко – 1 золота, 1 срібна та 2 бронзові медалі.

Крім того, в командних заліках спортсмени МДЮСШ №2 вибороли 16 золотих, 10 срібних та 20 бронзових нагород

У підсумку команда Вінницької області посіла почесне третє місце. Команда Волині зайняла друге місце, команда Києва – перше.

Голова комітету по фізичній культурі та спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський привітав переможців і призерів чемпіонату, а також їхніх тренерів з чудовими результатами.

«Пишаємось нашими спортсменами та підтримуємо їх у їхніх досягненнях, адже вони роблять великий внесок у розвиток спорту нашого регіону та країни загалом. Вдячні тренерам, адже вони мотивують покоління, що підростає задля досягнення успіхів у своїх захопленнях. Бажаю всім подальших перемог!» – говорить Сергій Краєвський.

Джерело: ВМР



Переглядів: 368
Поширень: 0

Останні новини