Моторошна статистика ДТП з потерпілими на Вінниччині: скільки людей травмувались та загинули

Управління превентивної діяльності надало інформацію, що тільки за 2024 рік на дорогах Вінниччини сталось 911 дорожньо-транспортних пригод, з яких 125 - з потерпілими. У даних ДТП травмувалась 161 людина та 20 загинули. Зокрема відомо, що 27 аварій сталось за участі дітей. В них травмувалось 25 неповнолітніх.

Про це повідомляє Поліція Вінницької області.

Цікаво, що найтравматичніший день зафіксований правоохоронцями - середа.  Саме на нього припадає найбільша кількість ДТП із загиблими та травмованими. Пік аварійності припадає на 19 годину.

Найчастіші причини аварій

порушення правил маневрування; перевищення безпечної та встановленої швидкості руху; недотримання дистанції; порушення правил проїзду перехресть керування транспортним засобом у стані сп’яніння; виїзд на зустрічну смугу; порушення правил проїзду пішохідних переходів; порушення правил зупинки і стоянки транспортного засобу; невиконання водіями вимог сигналів регулювання.

Правоохоронці вкотре наголошують на дотриманні правил дорожнього руху як для водіїв, так і для пішоходів. Дуже важливо нагадувати дітям основні правила пересування тротуарами та пішохідними доріжками. Не нехтувати поясненням значень дорожних знаків та розміток. Також радять одягати світлий верхній одяг або чіпляти світловідбиваючі елементи, щоб бути помітними на дорозі у вечірній час.

"Учасники дорожнього руху будьте взаємно ввічливими! Дотримуйтесь основних правил безпеки! Ваше життя та життя оточуючих залежить від кожного з нас! Бережіть себе та своїх близьких! Безпека на дорозі-безпека життя", - наголошують у повідомленні.



Переглядів: 391
Поширень: 0

Останні новини