У Вінниці стартувала програма стажування молоді в органах місцевого самоврядування

У Вінницькій міській раді розпочався «Проєкт стажування молоді у виконавчих органах міської ради» у співпраці з відділом молодіжної політики ВМР та Вінницькою молодіжною радою. Охочі заповнили анкету для участі у даному проєкті та самостійно обрали виконавчий орган для проходження стажування. Серед більш ніж 30 анкет було відібрано 10 найкращих для проходження стажування в період з 11 квітня по 17 травня.

Ще з 2010 року міська рада залучає талановиту молодь на стажування у виконавчих органах.
«Молодь, яка навчаються у різних навчальних закладах та за різними освітніми напрямками, розпочала стажуватися у нас, аби набути досвід та знання як для власного розвитку, так і для майбутнього розвитку нашого рідного міста. Учасники проєкту зможуть побачити «зсередини», як у громаді приймаються важливі рішення», – розповідає директорка департаменту кадрової політики ВМР Тетяна Ласкавчук.
Стажування молоді люди проходитимуть у різних структурних підрозділах міськради, а безпосередніми наставниками будуть працівники установи.
За роки впровадження програми, 36 студентів успішно завершили стажування та захистили власні інноваційні проєкти. Частина з них отримали своє перше робоче місце у виконавчих органах міськради. А хтось продовжує співпрацю, працюючи в громадських та інших неурядових організаціях.
«Для студентів стажування в міській раді – це чудова можливість набути практичний досвід, ознайомитись з роботою структурних підрозділів міської ради, попрацювати над розробкою актуальних для міста проєктів. Своєю чергою для міської ради співпраця з ВНЗ – можливість залучити активну молодь до процесів, що відбуваються в місті», – зазначає Тетяна Ласкавчук.
Джерело: ВМР


Переглядів: 335
Поширень: 0

Останні новини