У Вінниці створять наглядові ради у закладах охорони здоров’я: як це працює

У Вінниці затверджують Порядок, який визначає механізм утворення наглядових рад у закладах охорони здоров’я, які є комунальною власностю Вінницької громади, та надають спеціалізовану медичну допомогу. Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету міської ради 11 квітня.

Наглядова рада – колегіальний орган управління закладу охорони здоров’я, який у межах своєї компетенції здійснює управління закладом, а також контролює діяльність керівника закладу. Наглядова рада діє на засадах незалежності, професійності, компетентності, відкритості та прозорості.

Кандидатом/кою у члени наглядової ради має бути людина, яка має вищу освіту не нижче першого (бакалаврського) рівня. Перевагу надаватимуть кандидатам зі спеціальностями галузей знань «Охорона здоров’я», «Управління та адміністрування», «Публічне управління та адміністрування», «Право», «Соціальні та поведінкові науки» (спеціальність «Економіка»). Досвід роботи для особи має становити не менш як п’ять років в цих галузях. Також кандидат/ка має вільно володіти державною мовою.

Незалежні члени наглядової ради обираються за конкурсом відповідною комісією, яка складатиметься з:

представників від Вінницької міської ради; представників департаменту охорони здоров’я міської ради та департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації; представників громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я або протидію корупції.

Порядок, який сьогодні розглянули під час засідання виконкому, чітко регулює механізм конкурсного відбору.

«Обов’язкове впровадження наглядових рад важливе для розвитку ефективної системи управління медичними закладами. Важливо, що до такого органу входитимуть, зокрема, представники громадськості, що дозволить зробити медзаклади ще більш орієнтованими на реальні потреби пацієнтів. Загалом це сприятиме забезпеченню якісних та доступних медичних послуг», – зазначає директор департаменту охорони здоров’я ВМР Олександр Шиш.

Джерело: ВМР



Переглядів: 244
Поширень: 0

Останні новини