Поліція затримала групу шантажистів, яка тероризувала мешканців Вінниці

У жовтні 2023 року поліція розгорнула операцію з ліквідації організованої злочинної групи, яку очолював так званий "смотрящий" за областю. Злочинець вже мав за плечима кримінальну відповідальність, зокрема за вбивство. Разом із ним затримали ще двох людей: кримінального авторитета під санкціями РНБО та керівника силового блоку ОЗГ, відомого як «смотрящий» за містом. 

Про це йдеться у матеріалах Головного слідчого управління Національної поліції України. 

Ця злочинна група довгий час шантажувала місцевих мешканців, вимагаючи гроші за неіснуючі  борги та погрожуючи фізичною розправою і знищенням майна за непокору.

Наприклад, вони вимагали від одного підприємця 20 тисяч доларів та погрожували вбивством, коли той продавав земельну ділянку. Злочинці вважали, що будь-які дії на території області мають бути погоджені ними, а за це треба платити.

Під час передачі частини з цієї  суми , а саме 10  тисяч доларів, їх затримали. Під час обшуків за місцями їх проживання вилучили зброю, "боргові" розписки, мобільні телефони з доказами злочинів і значну суму готівки.

"За результатами досудового розслідування фігурантам оголошено про підозру за вимагання, вчиненому організованою групою, в умовах воєнного стану, з погрозою насильства над потерпілим, його близькими родичами, що завдало майнової шкоди у великих розмірах (ч. 4 ст. 189 Кримінального Кодексу України) з запобіжним заходом у вигляді тримання під вартою без визначення суми застави", - йдеться у повідомленні. 

Слідчі Нацполіції скерували обвинувальний акт відносно групи вимагачів до суду. Тепер їм загрожує  до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

"Досудове розслідування проводили слідчі Головного слідчого управління за оперативного супроводу співробітників Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, Служби безпеки та процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора", - зазначають праоохоронці.



Переглядів: 406
Поширень: 0

Останні новини