У Вінниці вестимуть спостереження за якістю атмосферного повітря

Під час засідання виконкому 11 квітня були внесені зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища ВМТГ на 2021-2025 роки. Йдеться про виділення субвенції державному бюджету для Вінницького обласного центру з гідрометеорології. Ця установа має намір забезпечити стале функціонування стаціонарних постів спостереження.
Як повідомила директорка департаменту відновлення та розвитку Вінницької міської ради Ольга Ремешевська, інтегрована система моніторингу атмосферного повітря, якості води, забруднення ґрунтів – це завдання, передбачені Стратегією розвитку ВМТГ до 2030 року.
«Розвиваючись відповідно до запровадженого Зеленого курсу, ми б хотіли також планувати повоєнне відновлення країни і мінімізувати можливі виклики, пов’язані з адаптацією до змін клімату. Наша громада чітко відчуває та відстежує свій вплив на довкілля, зокрема і на якість атмосферного повітря, та на основі цього вибудовує та впроваджує сталу екологічну політику. Власне, субвенція державного бюджету буде спрямована на ремонт стаціонарних постів спостереження Вінницького обласного центру з гідрометеорології», – пояснила Ольга Ремешевська.
Джерело: ВМР


Переглядів: 310
Поширень: 0

Останні новини