1 300 звернень за рік: як скористатися послугою єМалятко у ЦНАПах Вінниці

У Прозорих офісах Вінниці вже більше трьох років можна отримати послугу єМалятко. Скористатися нею можуть сім'ї, в яких нещодавно з'явилась або має з'явитися дитина, якщо родина ще не отримала свідоцтво про народження дитини у ДРАЦСі чи ЦНАПі, а маля народилося у медичному закладі, про що є відповідний медичний висновок.

Послуга єМалятко доступна у вінницьких ЦНАПах з лютого 2020 року. Скористатися нею можна в усіх відділеннях Прозорих офісів міста, а також на віддалених робочих місцях у приєднаних територіях.

У 2023 році послугою єМалятко через вінницькі ЦНАПи скористалося понад 1 300 родин, а за період дії послуги з 2020 року адміністратори ЦНАПів опрацювали близько 4,1 тис. звернень.

Послуга  єМалятко є комплексною та охоплює низку різних послуг, необхідних батькам новонародженого малюка, які можна отримати за однією заявою.

Базові обов’язкові послуги єМалятко:

державна реєстрація народження та визначення походження дитини; реєстрація в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (раніше – присвоєння ідентифікаційного коду); внесення інформації про дитину до Єдиного державного демографічного реєстру, цей номер вноситься до свідоцтва про народження; внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я. Це пришвидшить процес підписання декларації з педіатром або сімейним лікарем, адже вся інформацію про дитину вже буде в реєстрі

На вибір батькам пропонують також отримати додаткові послуги:

призначення допомоги при народженні дитини; надання грошової компенсації вартості «пакунку малюка».

Також можна подати документи для призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних родинах, та для видачі посвідчень багатодітної сім’ї.

Дізнатись деталі та записатись на прийом можна, звернувшись до кол-центру Прозорого офісу за номерами: (0432) 65-50-50, (067) 000-266-1, (073) 000-266-1.

Джерело: ВМР



Переглядів: 311
Поширень: 0

Останні новини