Колектив з Вінницьких Хуторів переміг у Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва

Народний аматорський вокальний ансамбль «З роси й води» з Вінницьких Хуторів здобув I премію у Всеукраїнському конкурсі хорового мистецтва ім. Михайла Кречка в Ужгороді.

Конкурс проходить щороку вже дев'ять років поспіль, а в 2022 року отримав ім’я видатного фольклориста, закарпатського композитора, популяризатора народної пісні  Михайла Кречка.

Щоб мати можливість участі в конкурсі, вокальний ансамбль пройшов відбірковий тур у режимі онлайн, де їх виконавську майстерність оцінювали члени журі з семи регіонів України.

Конкурс проходив три дні на чотирьох локаціях: в Ужгородському замку, Греко-католицькому Катедральному соборі, Ужгородському музичному фаховому коледжі ім. Д. Задора та Закарпатській обласній філармонії.

Надзвичайно широкою була і географія учасників цьогорічного пісенного форуму. На конкурс завітали понад 20 колективів із Вінниці, Одеси, Сум, Ніжина, Чернігова, Луцька, Калуша та Бердичева.

«Коли на вокзалі оголошували про прибуття потягів із міст, які перебувають під обстрілами, і з рупора лунало вітання, наприклад, "колективам незламної Одеси”, в нас на очі наверталися сльози. Тому хочеться ще раз подякувати та віддати шану нашим Збройним Силам за можливість насолоджуватись хоровим мистецтвом. За цих три дні ми набули нового досвіду та надихнулися на нові ідеї», – каже Тетяна Казанська.

Перемогу колективу принесло виконання подільських веснянок, твору Бориса Монастирського «Клич мене» та народної пісні «Ой вийшов місяць з-за хмари».

Всього в конкурсі взяли участь 22 хорові колективи (понад триста учасників) з різних міст України.

Колектив висловлює подяку за можливість участі в конкурсі Вінницькій міськраді, департаменту культури та особисто – депутату міської ради Дмитру Науменку за допомогу в організації поїздки.

Джерело: ВМР



Переглядів: 339
Поширень: 0

Останні новини