Вінницький національний технічний університет відзначає своє 64-річчя

Сьогодні, 18 квітня, Вінницький національний технічний університет відзначає День університету. Участь у заході з нагоди заснування навчального закладу взяли секретар Вінницької міськради Павло Яблонський, заступник міського голови Андрій Очеретний, представники Вінницької облради та ОВА, третій ректор «політеху» Борис Мокін, а також педагоги та студенти. Про це пише Вінницька облрада.

Присутні на заході хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих випускників вишу.

Ректор університету Віктор Біліченко урочисто відкрив меморіальну дошку кандидату економічних наук, першому ректору політехнічного інституту Роману Кігелю.

«ВНТУ відзначає свою 64 річницю. Бажаю кожному з нас, аби 65 річницю ми відзначали в переможній мирній Україні, у стабільній, потужній та інвестиційно- та інноваційно-привабливій країні, – сказав Віктор Біліченко. – Ми повертаємось до традиції відзначати День університету в квітні. Саме 20 квітня 1994 року наш політехнічний інститут реорганізовано у Вінницький державний технічний університет».

Секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський зазначив, що університет забезпечує кадрами підприємства, інші навчальні та виробничі заклади.

«Від міської ради надаються і субвенції, і генератори для забезпечення сталого навчального процесу під час війни. Спільно з нашими містами-побратимами проводимо партнерську міжнародну роботу, як приклад, ВНТУ підписав з університетом нашого міста-побратима Карлсруе договір про співпрацю», – сказав Павло Яблонський.

Викладачів закладу відзначили Подяками Вінницької міської ради, а також Почесними Грамотами обласної Ради та обласної військової адміністрації.

 На урочисте свято в університеті було організовано благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, музичний марафон «Українські мелодії», відеовітання від випускників - Квест «ВНТУ 6.4» тощо.



Переглядів: 651
Поширень: 0

Останні новини