На Вінниччині викрили підпільний цех з виробництва алкоголю: подробиці та фото

У Могилів-Подільському було виявлено та ліквідовано підпільні цехи, що займалися виробництвом та збутом фальсифікованої алкогольної продукції. Ці цехи знаходилися в орендованих приміщеннях, а їх склади розміщувалися на території фермерських господарств у кількох районах області. Вони були облаштовані камерами відеонагляду та охоронялися цілодобово. Для спілкування використовувалися радіостанції.

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Вінницькій області

Поліція, здійснюючи комплекс заходів з детінізації ринку підакцизної продукції, у листопаді 2023 року, провела 70 обшуків, під час яких вилучила понад 20 тонн фальшивого алкоголю, тару для його пакування, майже 330 тисяч гривень у різній валюті, радіостанції та інші матеріали.

"Продукцію під виглядом відомих марок реалізовували через торговельні мережі області та інтернет-магазини гуртовими та роздрібними партіями. Доставлення роздрібним покупцям здійснювалася через поштові відділення, а гуртовики або самостійно забирали продукцію, або ж фігуранти доставляли її своїми вантажівками до замовників. Окрім того, ділки налагодили функціонування кількох онлайн-магазинів", - йдеться у повідомленні.

У результаті розслідування були викриті організатори та учасники злочинної групи, серед яких були громадяни України та Молдови. 17 осіб отримали підозру за ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 та 2 ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут, транспортування з метою збуту підакцизних товарів, вчинене у складі організованої злочинної групи).

Розкриття злочинної схеми було можливе завдяки спільній дії Національної поліції, Служби безпеки України, військової контррозвідки та інших правоохоронних органів. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Вінницька обласна прокуратура.


Теги: злочини

Переглядів: 472
Поширень: 0

Останні новини