Вінничан попереджають про значне погіршення погодних умов, на дорогах оголошено «жовтий» рівень небезпеки

12 грудня, у Вінниці ближче до обіду почався сніг, який буде посилюватись і йтиме до кінця тижня. У департаменті цивільного захисту населення обласної державної адміністрації попереджають про 2-й («жовтий») рівень небезпеки на дорогах.  Міські комунальні служби готові працювати на вулицях Вінниці у повному складі.

За прогнозами обласного гідрометцентру, 12 та 13 грудня передбачається значне погіршення погодних умов. На Вінниччину насувається південний циклон. У ці дні місцями очікується сильний сніг, хуртовина, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Синоптики прогнозують снігопади до кінця тижня.

Департамент цивільного захисту облдержадміністрації рекомендує усім водіям утриматися від поїздок автомобілем, не залишати транспорт на узбіччі доріг, аби снігоприбиральна техніка мала можливість розчищати проїжджу частину. Якщо все ж таки поїздки неможливо перенести – дотримуватись швидкісного режиму, який забезпечить своєчасне гальмування, а  під час руху колон утримувати дистанцію між автомобілями не менше 50 м. 

Також варто дотримуватися правил безпеки на тонкій кризі та обережно пересуватися на дорогах та тротуарах. Крім того, увагу громадян звертають на те, що в разі посилення вітру потрібно обережно поводитись у зонах пролягання електромереж. У разі виявлення обриву електродротів – негайно повідомити про це районні, міські електромережі та сусідів, а також забезпечити охорону обірваного дроту до прибуття аварійної бригади.

У Вінниці під час значного погіршення погодних умов 12-13 грудня комунальні служби будуть працювати в посиленому режимі. 

«У нас техніка у повному складі буде розчищати дороги та тротуари міста від снігу. Наразі уже частина техніки виїхала посипати вулиці протиожиледною сумішшю.  За необхідності залучимо додаткову снігоприбиральну техніку», – розповів начальник відділу утримання об'єктів благоустрою департаменту комунального господарств та благоустрою міської ради Вячеслав Хілінський

Як повідомили у департаменті житлового господарства Вінницької міської ради, з 06:00 ранку вийдуть розчищати сніг на прибудинкових територіях близько 620 двірників. 

Довідка:

Жовтий рівень загрози – порушення руху на дорогах (окремі загрозливі ділянки, затори, «тянучки»), значні опади та пориви вітру 20-25 м/с. 



Переглядів: 2259
Поширень: 0

Останні новини