Кір – не спить

Кір на Вінниччині не вщухає. Останні  цифри озвучили в департаменті охорони  здоров’я області.  З початку року небезпечний вірус вразив  майже три тисячі жителів. Минулого тижня до них додалось ще дві сотні. В тому числі 22 вагітні, наразі троє дітей народилися вже з відповідним діагнозом.

Переважно на кір хворіють дорослі.  Як пояснюють фахівці  -  в  суспільстві  накопичився  прошарок  не імунних людей.

Панікувати не потрібно - запевняють медики. Ситуація під контролем. На щастя, смертності від кору в регіоні не було, навчальні заклади  на карантин не закривають. Вакцини достатньо і вона хорошої якості. Останній транш область отримала минулого тижня і на сьогодні маємо 24 тисячі доз.

Нагадаємо, вірус кору надто заразний. Він стрімко передається через розмову,   кашель, чхання та слиз. В повітрі може жити до 2 годин після того як хвора людина залишила приміщення.  А головне  - інфекція полюбляє  холод і проявляється як застуда. Єдина відмінність – висип, який з’являється на 4 день.

Тетяна Бондаренко, начальник відділу лікувально – профілактичної допомоги дітям наголошує:  "В першу чергу це групи ризику: медпрацівники, студенти, освітяни, працівники МВС, військові. Рекомендовано додаткову вакцинацію від кору у впадку якщо вони не вакциновані в дитинстві і не хворіли,  або не знають чи вакцинувались  рекомендують двократну вакцинацію з проміжком  в 30 днів"



Переглядів: 2592
Поширень: 1

Останні новини