Слідчий комітет рф звинуватив Гройсмана в захисті територіальної цілісності України

Слідчий комітет росії висунув звинувачення низці українських політиків. Йдеться про Володимира Гройсмана, Павла Клімкіна та Юрія Стеця. Про це повідомляє Суспільне.

Їх звинуватили у тому, вони підтримали початок Антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, обіймаючи високі посади у верхівці влади України та входячи до складу РНБО.

Інформація про це набула розголосу під час засідання слідкому рф під головуванням очільника відомства алєксандра бастрикіна в окупованому Маріуполі.

"Внаслідок їх злочинних дій було поранено та загинуло 582 особи, у тому числі 16 дітей, повністю зруйновано або пошкоджено понад 237 об'єктів цивільної інфраструктури Луганської та Донецької народних республік. Вживаються заходи до їх розшуку та арешту", — йдеться у повідомленні.

На думку слідкому рф, вони, як члени члени РНБО  підтримали рішення про проведення на Донбасі антитерористичної операції «проти мирного цивільного населення, та взяли участь у керівництві зазначеною операцією».

«Внаслідок їх злочинних дій було поранено та загинуло 582 особи, у тому числі 16 дітей, повністю зруйновано або пошкоджено понад 237 об'єктів цивільної інфраструктури лднр. Вживаються заходи до їх розшуку та арешту», — коментує бистрикін.

У коментарі Суспільному ексміністр закордонних справ Павло Клімкін сказав, що такі рішення російської влади ніяк не впливають на нього особисто, а тим паче на дії України.



Переглядів: 543
Поширень: 0

Останні новини