У Вінниці стартував культурний проєкт «2024. Рік Коцюбинського»: програма заходів

У Вінниці стартував культурний проєкт «2024. Рік Коцюбинського». Він передбачає низку різноформатних заходів, які допоможуть краще зрозуміти постать та творчість геніального Михайла Коцюбинського за допомогою штучного інтелекту. Про це повідомляє портал Новини Вінниці. 

Родзинкою проєкту стане проведення Всеукраїнського музейного форуму «Коцюбинський 160» цьогоріч у вересні.

«Михало Коцюбинський – це один із геніальних письменників в українській та світовій літературі кінця 19-го століття. Життєвий і творчий шлях нашого сонцелюба тісно пов’язаний з Вінниччиною. Особливою для нього була Вінниця, бо саме тут. Тому досить символічним та важливим є даний проєкт «2024. Рік Коцюбинського», – зазначив директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук.

Улітку в саду літературно-меморіального музею М. М. Коцюбинського відбудеться серія екскурсій «INTERMEZZO». Також пройде показ фільмів під відкритим небом.

У червні департамент маркетингу та туризму у свою чергу проведе освітній інтенсив «Майстерня міських екскурсій: Михайло Коцюбинський». Зареєструватися для участі можна буде через кілька тижнів. Про це розповів директор департаменту маркетингу та туризму Олександр Вешелені.

Ще однією знаковою подією проєкту стане театральна прем’єра open-air «Потяг» за творами Михайла Коцюбинського.  Відбудеться це 17 вересня у день народження письменника. 

Усі заходи у межах «Року Коцюбинського» проходитимуть за залучені грантові кошти.



Переглядів: 611
Поширень: 0

Останні новини