Об'єднання Северинівської лікарні та Подільського онкологічного центру: мета та доля працівників

На 51-й сесії обласної Ради було прийнято рішення про об'єднання комунального некомерційного підприємства «Северинівська лікарня відновного лікування Вінницької обласної Ради» з комунальним некомерційним підприємством «Подільський регіональний центр онкології Вінницької обласної Ради». 

Про це повідомляє Вінницька обласна Рада.

Ця ініціатива спрямована на забезпечення подальшої спільної реабілітації пацієнтів з онкологічними захворюваннями, відповідаючи концепції Міністерства охорони здоров’я України , яка передбачає розбудову системи реабілітації на базі спроможної мережі. Це рішення повністю розв’язує питання доступності реабілітаційної допомоги. Кінцевою метою є повернення онкологічних пацієнтів до звичного життя та роботи через ефективну реабілітаційну підтримку. 

"На початку березня разом із директором Подільського регіонального центру онкології Сергієм Перегончуком і головою постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та ветеранів Ігорем Грубелясом побували в Северинівській лікарні відновного лікування. Оглянули реабілітаційні відділення, поспілкувалися з директором, працівниками й пацієнтами лікарні. Обговорили плани на майбутнє – об’єднання двох медичних закладів, – зазначив голова обласної Ради Вячеслав Соколовий. – Питання реорганізації розглянула також профільна комісія. Це рішення – необхідне для підсилення і розширення реабілітаційних можливостей."

Директор Подільського регіонального центру онкології, Сергій Перегончук, підкреслив, що персонал Северинівської лікарні буде збережений, а також планується створення паліативного відділення на 20 ліжок для надання симптоматичної допомоги. Подальший розвиток закладу після об'єднання було розроблено і представлено на постійній комісії з охорони здоров'я та соціального захисту населення.



Переглядів: 317
Поширень: 0

Останні новини