Спортивна гордість Вінниці: наші земляки-пауерліфтери прославляють Україну на світових змаганнях

Вінницькі силачі Іван Чупринко та Мар’яна Шевчук неодноразово перемагали на міжнародних арену та прославляли нашу державу.

«Представляти Україну під час повномасштабної агресії особливо відповідально. Своїми досягненнями ми показуємо, що Україна незламна, вона вистоїть і подолає усі негаразди», – кажуть пауерліфтери.

Іван Чупринко десятиліття утримує статус найсильнішого жимовика у своїй ваговій категорії. Він – майстер спорту України, 12 разовий чемпіон світу та володар 14 світових рекордів.

Спортсмен сильний не лише тілом, а й духом. Під час церемонії нагородження на чемпіонаті світу з жиму лежачи він проігнорував представника Ірану та двічі не потиснув йому руку. Пауерліфтер продемонстрував свою позицію відносно країни, яка поставляє дрони російським окупантам і підтримує агресію проти України.

Іван Чупринко є тренером Мар’яни Шевчук. Силачка пробувала себе у різних видах спорту, але вже дев’ять років як прийшла у пауерліфтинг. Представляє Вінницький регіональний центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

Мар’яна Шевчук – Заслужена майстриня спорту України. Вона є золотою медалісткою літніх Паралімпійських ігор у Токіо, а у 2021 році встановила світовий рекорд у ваговій категорії до 55 кг, піднявши 133,5 кг, і ставши чемпіонкою світу. У 2023-му спортсменка здобула «срібло» Кубка світу з пара пауерліфтингу. А вже цьогоріч Мар’яна додала ще одне «срібло» Кубка світу до своєї колекції нагород.

За словами Мар’яни, представляти Україну під час повномасштабної агресії – особливо хвилююче. «Більшість іноземних представників підходять обійняти чи потиснути руку, оскільки вони співчувають нашій Батьківщині, яка щоденно протистоїть сильному і підступному ворогу», – розповідає спортсменка.

Джерело: ВМР



Переглядів: 386
Поширень: 0

Останні новини