МЗС України за допомогою ШІ створило цифрову особу, яка коментуватиме консульську інформацію

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Про це повідомили в МЗС.

Представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини – української співачки та інфлюенсерки Розалі Номбре, яка погодилася взяти участь в проєкті МЗС і стати прототипом для представниці. Команда проєкту відзняла та оцифрувала її.

Консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія Ші. 

«Моє імʼя символізує нашу головну мету — перемогу України, а прізвище — штучний інтелект, який мене створив. Моя робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України. Я повідомлятиму журналістам новини про роботу консулів із захисту прав та інтересів громадян України за кордоном, реагування на інциденти чи надзвичайні ситуації та інші новини», — заявила представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші в своєму вітальному відеозверненні.

Коментарі Вікторії Ші зʼявлятимуться на офіційних ресурсах МЗС України, вебсайті та сторінках в соцмережах, а також передаватимуться журналістам пресслужбою МЗС.

«Створення цифрової консульської представниці — це частина ширшої стратегії з системного впровадження передових технологій з використанням штучного інтелекту в МЗС України. Дипломатія не лише в Україні, але і в усьому світі завжди була консервативною сферою, яка останньою впроваджувала інновації. Ми змінюємо це. Українська дипломатія зараз посилює свої спроможності і робить технологічний стрибок, якого досі не зробила жодна дипломатична служба в світі», — додав міністр. 

МЗС також передбачило кілька рівнів захисту Вікторії Ші від цифрових підробок. На кожному оригінальному відео консульської представниці розміщений QR-код, який веде на текстову версію того ж самого коментаря на офіційній сторінці МЗС. Крім того, консульська представниця не є заміною речника МЗС України. 

Проєкт консульської ШІ-представниці МЗС України втілений командою ГО «The Game Changers» за сприяння ГО «Nazovni Tech». Раніше завдяки партнерству з ГО «The Game Changers» вже був створений успішний VR-проєкт МЗС України «Living the War», який за допомогою окулярів віртуальної реальності занурює іноземців у будь-якій точці світу в реальність російської агресії проти України та допомагає консолідувати підтримку нашої держави за кордоном.



Переглядів: 293
Поширень: 0

Останні новини