У школі №20 розпочався інноваційний проект щодо підготовки учнів до ЗНО «Україна на 200»

Вчора, 13 грудня, на базі Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 Вінницької міської ради» розпочалася реалізація інноваційного навчально-пізнавального проекту «Україна на 200», який передбачає проведення гри з історії та культури України для учнів 11-х класів закладів освіти м. Вінниці.

Проект реалізовується спільно з Вінницьким державним педагогічним університетом імені Михайла Коцюбинського та за інформаційної підтримки Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Розробники гри – студентки 4 курсу факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету імені М. Коцюбинського Наталія Гуйван та Лілія Голиборода. Проводити гру їм допомагали одногрупники Наталія Клибанська та Богдан Левченко.

«Навчально-пізнавальний проект «Україна на 200» допоможе учням поглибити свої знання з історії України, української мови та літератури, й сприятиме більш якісній підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання», – переконана координатор проекту, завідувач кафедри історії та культури України факультету історії, етнології і права Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського, доктор історичних наук, професор Ольга Коляструк.

«Якщо тобі важко відрізнити готику від бароко, а імпресіонізм від кубізму, якщо ти не знаєш, хто такий Малевич і що означає його «Чорний квадрат», то тобі до нас. Ми не обіцяємо, що ти станеш юним культурологом, але цікавий експрес курс з історії та культури України гарантуємо», – зазначила у вступному слові до школярів Наталія Клибанська.

Гра відбувається у межах 4 категорій: архітектура і скульптура, живопис, література і театр, кіно і музика. Кожна з наведених категорій містить 3 рівні, кожний з яких має різну складність та оцінювання.

«Назва гри «Україна на 200» символічна: 200 – це максимальна кількість балів, яку можна отримати під час гри», – відзначила одна з розробниць гри Лілія Голиборода.

Засвоєння знань під час проведення гри основним чином стосується сприйняття фото- та відеоматеріалів, які містять у собі відповіді на завдання ЗНО.

Нагадаємо, що до кінця грудня 2018 року в області триває мистецький проект національно-патріотичного спрямування «Українські митці за вільну Україну», який передбачає проведення у закладах освіти м. Вінниці спеціалізованого курсу авторських лекцій національно-патріотичного спрямування Ольги Коляструк, що покликаний показати учнівській молоді національну самобутність українців та процес державотворення через призму мистецтва.



Переглядів: 4745
Поширень: 0

Останні новини