На Вінниччині розповсюджуватимуть вакцини від сказу у вигляді принад: подробиці

У зв'язку зі складною ситуацією щодо сказу тварин на території Вінницької області, згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, у травні розпочнеться весняна кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

"На площі 9770,37 км² наземним розподілом планують розповсюдити 244,259 тис. доз принад з вакциною. Для цього буде задіяно 223 бригади (біля 700 чоловік), до складу яких входять представники структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, органів місцевого самоврядування, Українського товариства мисливців і рибалок, лісового та мисливських господарств. Також буде проводитись облік споживання вакцини в період кампанії на 4, 8 та 15 день на визначених контрольних ділянках", - йдеться у повідомленні.

Варто підкреслити, що вакцина виготовлена у вигляді принади. Вона не містить вакцинного вірусу у слині, тому вона безпечна для людей і тварин.

В Управлінні просять мешканців області віднестись із порозумінням до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин і при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварин. 



Переглядів: 329
Поширень: 0

Останні новини