Що не можна робити у Великдень: народні та церковні заборони

Великдень – це особливе християнське свято, яким ми вітаємо воскресіння Христа. Цей день наповнений радістю і урочистістю та проходить у колі родини та близьких. Незважаючи на те, що піст вже завершився, існують певні заборони, яких слід дотримуватися у це світле свято.

Схоже на інші свята, у Великдень варто утриматися від важкої або домашньої роботи. За інформацією видання zaxid.net, разом з турботами може піти і щастя.

Також протягом всього Світлого тижня краще утриматися від проливання крові тварин, оскільки «вони – теж творіння Божі, й так само, як люди, радіють Христовому Воскресінню та славлять Господа»..

Після богослужіння всі люди сердечно вітають один одного та христосуються – тричі цілують у щоки, вітаючи з Великоднем. Однак подружжям не радять цього робити, оскільки за народними віруваннями це до розлуки.

Після святкового обіду не слід викидати всю освячену їжу з великоднього кошика. Також необхідно зберегти яєчну шкаралупу, адже її можна потім закопати на городі. Під час прийому їжі важливо дотримуватися міри і не перебирати з алкоголем.

У Великдень не рекомендується відвідувати цвинтар. Краще відкласти відвідування могил на інший день, коли священики кроплять могили. Оскільки Великдень символізує перемогу життя над смертю, людям слід радіти, а не сумувати, сваритися або висловлювати негатив.



Переглядів: 436
Поширень: 0

Останні новини