У Вінниці стартував проєкт PROLEAP, присвячений розвитку ринку праці

Вінницька міська рада продовжує працювати над посиленням економічного потенціалу та стійкості громади. Разом з Business People Club вони працюватимуть над реалізацією нового проєкту – PROLEAP за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Проєкт присвячений прискоренню професійного навчання та розвитку підприємництва у Вінницькій громаді та області.

«Один з основних викликів бізнесу зараз – це нестача кваліфікованих кадрів через мобілізацію та міграцію людей. Тому ми спрямуємо свої зусилля на те, щоб задовольнити потребу населення в працевлаштуванні, і бізнесу – в пошуках нових працівників та розширенні команди. Очікуваний ефект проєкту – понад 150 “закритих” вакансій на підприємствах», – зазначив заступник міського голови Андрій Очеретний.

Першочерговим етапом реалізації проєкту стане дослідження ринку праці Вінниччини. Після визначення затребуваних професій, учасники проєкту зможуть опанувати новий вид діяльності під супроводом спеціалістів, а в результаті – пройти стажування та отримати можливість офіційно працевлаштуватися.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.



Переглядів: 317
Поширень: 0

Останні новини