На Вінниччині напередодні Міжнародного дня медичних сестер відзначили медиків

Напередодні Міжнародного дня медичних сестер в області відзначили медиків з нагоди професійного свята. За дорученням начальника Вінницької ОВА Сергія Борзова, привітав фахівців його заступник Андрій Кавунець. Про це повідомили у Пресслужбі ОВА.

«Медична галузь відчуває перенавантаження з початку війни. 150 тисяч вимушених переселенців, які проживають у нашій області – це не просто цифра, це додаткове навантаження для медпрацівників. Медичні сестри поруч з лікарями борються за життя та здоров'я пацієнтів у госпіталях та лікарнях, надають допомогу нашим захисникам і цивільним. Вони 24/7 виконують дуже важливу роботу. Саме від них залежить, наскільки швидко одужають ті, хто потребує допомоги». - зазначив Андрій Кавунець.  

Нагородження медиків

Звертаючись до присутніх, директорка Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА Ольга Задорожна зазначила: «Кожен з вас заслуговує вдячності від лікарів, службовців, представників органів місцевого самоврядування, пацієнтів і всіх людей, які вас оточують. Медичні сестри поруч із лікарями у каретах швидкої допомоги, операційних, кабінетах сімейної медицини. Щиро дякую за вашу непросту роботу».

 Присутні на заході

Привітав медиків і директор Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб Ігор Матковський.

На Вінниччині працюють більше 7 тисяч медичних сестер, які попри втому продовжують рятувати життя.

Вони – надійна опора для лікарів та велика підтримка для пацієнтів. І сьогодні багато медиків не лише біля лікарняних ліжок в тилу, а й на передовій - рятують наших воїнів.

Під час заходу кращих медпрацівниць відзначили Почесними грамотами обласної військової адміністрації та обласної Ради, грамотами Департаменту охорони здоров’я та реабілітації ОВА, Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова та лікувальних закладів.

«Дякуємо за професійність та відданість справі», – пишуть в ОВА.



Переглядів: 401
Поширень: 0

Останні новини