Занурення у світ матчів Counter-Strike 2: що необхідно знати новачку

РЕКЛАМА

Counter-Strike 2 став важливою складовою професійного кіберспорту з близько 500 активними командами та понад 1,5 мільйонами професійних гравців. Проте точне число команд складно визначити через їх постійні зміни. У цій статті ми детальніше розглянемо правила матчів, склад команд та майданчики, де можна відслідковувати останні новини КС 2.

Правила гри

Матчі КС 2, як і будь-який інший кіберспорт, мають певні правила, завдяки яким визначається перемога команди.

Перше, на що слід звернути увагу - вибір мапи. Зазвичай команди просто в порядку черги забороняють мапу і врешті-решт грають на тій, що залишилась.

Найпопулярнішим форматом турніру виділяють матч BO3. У ньому команди грають до двох перемог. Мапа у даному матчі обирається стандартним шляхом, тобто учасники блокують і обирають її перед початком турніру. Даний формат матчу використовується на всіх головних турнірах, а також у серіях плей-офф.

Також необхідно зазначити формат матчів BO5. Він використовується рідше та передбачає гру до трьох перемог. У нього не грають на групових етапах турніру, а також його не використовують на стадії плей-офф. Дані матчі зазвичай можуть тривати від 3 до 7-8 годин.

Найбільш “випадковим” форматом матчу вважається матч BO1. У ньому гравці грають лише на 1 карті, яку обирають на початку турніру, шляхом відміни небажаної карти.

Найважливіші турніри в CS2

Щороку проходить численна кількість кіберспортивних турнірів, проте насправді цікавих та видовищних можна виділити небагато. Найцікавіші за складом команд та зі значним призовим фондом турніри називають Majors. Зазвичай вони проводяться щороку в певний час та в певному місці. До найважливіших з них можна віднести:

ESL Pro League, Major, IEM, BLAST Premier, DreamHack Masters, ESL One, ESL Impact League,

Найкраща команда в CS2

Найкраща команда визначається за рейтингом та загальним рівнем гри. Більшість платформ оприлюднюють результати після завершення минулого сезону. Варто відзначити, що в CS2 не існує єдиного переліку факторів для визначення найкращої команди. Однак більшість платформ, які визначають рейтинги, враховують наступні категорії:

участь у турнірах і великих івентах, стабільність протягом сезону, різноманітність карт, індивідуальні показники гравців.

Фото: profilerr.net.

Де слідкувати за новинами та актуальними подіями в кіберспорті

Наразі в мережі налічується багато майданчиків, де можна переглянути останні новини у турнірах CS2. Проте, варто відзначити сайт profilerr.net, адже тут автори досить швидко та точно повідомляють про:

останні новини кіберспорту, зорієнтуватися в матчах CS2, дізнатись Pro команди та топових гравців.

Зокрема на сайті можна знайти посібники з ігор з усього світу.


Переглядів: 585
Поширень: 0

Останні новини