Самотужки виводив поранених солдатів з-під обстрілів: вінничанина нагородили «Золотим хрестом»

Військовослужбовця з села Кантелина Гайсинського району, що на Вінниччині відзначено нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України – «Золотий хрест». Про це повідомили у Вінницькому обласному ТЦК та СП.

Петро Петрович Большук  – водій групи інженерного забезпечення 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка.

Ще з березня 2022 року чоловік несе службу, виконуючи бойові завдання та захищаючи Україну від військовій агресії ерефії. Воїн виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині.

У грудні 2023 року, на передньому краї лінії оборони, в районі одного із населеного пунктів Донецької області, під щільним мінометним та артилерійським обстрілом зміг вивести поранений особовий склад групи інженерного забезпечення через складну та прострілювану ділянку дороги до безпечного місця.

А вже в січні 2024 року, на передньому краї лінії оборони Авдіївського напрямку, під постійною атакою ворожих дронів зміг провести невідкладний ремонт пошкодженого автотранспорту, на якому Петро Петрович доставляв групи саперів для виконання бойового завдання та вивозив саперне обладнання разом з іншою групою саперів.

Окрім цього, пан Большук при виконанні вже іншого бойового завдання у січні 2024 року на Донеччині, під щільним мінометним обстрілом зміг знайти та вивести поранену групу саперів з пошкодженими радіостанціями через складну та заміновану ділянку місцевості до безпечного місця.

 Головнокомандувач Сирський нагороджує Петра Большука

За мужність і героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань в умовах, пов’язаних з ризиком для життя, Петро Петрович нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України – «Золотий хрест». Відзнаку військовослужбовцю особисто вручив генерал-полковник Олександр Сирський.



Переглядів: 421
Поширень: 0

Останні новини