Мер Вінниці Сергій Моргунов зустрівся з лідерами профспілок освітян: обговорили важливі моменти

Учора, 21 травня, у приміщенні Федерації профспілок Вінницької області відбулась традиційна зустріч профспілок освітян ВМТГ з очільником міста Сергієм Моргуновим, з його заступницею Галиною Якубович, директоркою департаменту освіти Оксаною Яценко та головою Вінницької міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Петром Соловйом.

Під час зустрічі присутні обговорили низку важливих питань. Серед них – бюджет Вінницької міської територіальної громади та організація освітнього процесу в умовах воєнного стану. Спілкувалися також і про створення й облаштування укриттів задля безпеки дітей та працівників.

Як зазначив мер Сергій Моргунов,бюджет на 2024 рік був сформований за трьома ключовими пріоритетами: безпека і оборона, стійкість, турбота.

Так, видатки з бюджету, які у 2024 році склали 6551,8 млн грн, розподілені на:

підтримку підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України, правоохоронних органів, добровольчих формувань територіальної оборони та інших військових формувань, а також забезпечення безпеки мешканців громади – 983,1 млн. грн; зміцнення економічної самостійності громади та забезпечення функціонування критичної інфраструктури – 1204,8 млн грн; забезпечення соціальної підтримки – 816,3 млн грн; оплату захищених статей видатків бюджету (заробітна плата, харчування, енергоносії, стипендії) – 3,5 млрд грн.

Так, у 2024 році видатки на освіту складають 2,4 млрд грн, що становить 36 % у загальній структурі видатків бюджету, з яких 96 % – це видатки за захищеними статтями.

Мер міста наголосив, що муніципалітет активно працює над тим, щоб кожен освітній заклад в громаді був забезпечений укриттями, і діти мали можливість продовжувати навчання в безпечних умовах. В шістьох місцевих школах та чотирьох садочках, де неможливо облаштувати найпростіші укриття, вже триває будівництво протирадіаційних укриттів. На виконання таких робіт у бюджеті 2024 року заплановані видатки у сумі 272,0 млн грн (у 2023 було використано – 102,0 млн грн).

Також він повідомив про те, що наразі вже виконані роботи у Малокрушлинецькому ліцеї і ЗДО № 47. Завершуються роботи у дошкільному закладі № 77 та триває розробка проєктно-кошторисної документації для ремонту підвального приміщення для адаптації його під найпростіше укриття в ЗДО №5.

Тим часом у 2024 році покращили якість харчування у закладах освіти, зокрема, за рахунок бюджету громади безкоштовним харчуванням забезпечується 13 495 дітей, що складає 20 % від загальної кількості вихованців. Витрати з бюджету на зазначені цілі заплановані у сумі 77 млн грн. Чимало уваги приділили також оздоровленню та відпочинку особливо вразливих категорій дітей під час канікул. У бюджеті на 2024 рік передбачені видатки на організацію відпочинку 4500 дітей шкільного віку у пришкільних таборах. Міська влада буде продовжувати співпрацю з іноземними партнерами щодо оздоровлення дітей ВМТГ за кордоном.

Під час зустрічі міський голова відповів на питання представників закладів освіти та подякував колективам за активну та якісну роботу.

Джерело: ВМР



Переглядів: 324
Поширень: 0

Останні новини