На Вінниччині відкрили меморіальні дошки на честь двох Захисників-прикордонників

У Могилів-Подільському на території гімназії № 5 відкрили меморіальні дошки колишнім учням навчального закладу, воїнам-прикордонникам Сергію Мельнику та Владиславу Білобровці. Про це повідомили у Могилів-Подільському прикордонному загоні.

Вшанувати пам’ять захисників прийшли їхні родини, друзі, бойові побратими, представники місцевої влади, учні та викладачі навчального закладу, в якому навчались прикордонники.

Сергій Мельник мав 13-річний досвід служби та Захищав Україну ще з 2014 року. У 2018 році звільнився по закінченню контракту та працював за кордоном. Коли розпочалося повномасштабне вторгнення рашистської навали, Сергій, не роздумуючи, повернувся та пішов захищати Україну. Життя воїна обірвалося 11 жовтня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

 Сергій Мельник

Щирий, добрий, порядний, надійний, розсудливий, завжди готовий прийти на допомогу – таким захисник назавжди залишиться у пам’яті сім’ї, друзів та побратимів. Він був надзвичайно світлою людиною.

Владислав Білобровко був призваний на строкову службу в лави ДПСУ у 2016 році. Згодом прийняв рішення стати професійним військовим і у 2017 році підписав контракт. Він мріяв стати офіцером. Бойовий шлях прикордонника розпочався ще задовго до повномасштабного вторгнення. Юнак проходив службу на Луганщині і разом з побратимами одним з перших зустрів ворога у лютому 2022 року. Служба у складі спеціального бойового підрозділу випробувала Владислава в самих пекельних умовах боїв. Він неодноразово демонстрував своє стратегічне бачення і хоробрість, знищуючи ворога.

 Владислав Білобровко

«Владислав завжди був впевнений у своїх діях та оптимістично налаштований навіть у самих складних ситуаціях. Його героїзм і самовідданість – приклад для кожного з нас», - згадуючи про юнака, говорять побратими.

Життя захисника трагічно обірвалося 10 вересня 2022 року.

Після зворушливих промов учасники заходу схилили голови перед світлою пам’яттю прикордонників та усіх, хто поклав своє життя за Україну, вшанувавши їх хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіальних дошок.

Пам’ять про Героїв завжди нетлінно житиме у наших серцях! Герої не вмирають!



Переглядів: 333
Поширень: 0

Останні новини