О котрій завтра будуть застосовувати графіки вимкнення світла: відповідь Укренерго

Завтра, 24 травня, по всій території України з 00:00 до 24:00 будуть діяти графіки погодинних відключень електроенергії для промислових та побутових споживачів. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність населення, не обмежується.

Про це повідомляє Укренерго.

Причиною є дощова погода та щільна хмарність у більшості регіонів України, що знижує ефективність роботи сонячних електростанцій. Це призведе до дефіциту електроенергії навіть у денний час.

"Відключення можуть бути застосовані при перевищенні визначених лімітів обсягів споживання, які Диспетчерський центр «Укренерго» щовечора доводить до кожного обленерго. Інформацію, коли саме будуть застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах", - зазначено у повідомленні. 

В Укренерго нагадують, що основною причиною цих заходів є наслідки ракетних ударів ворога по українських електростанціях. З 22 березня по 8 травня окупанти п'ять разів цілеспрямовано атакували великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки електроенергії, як до атак.



Переглядів: 446
Поширень: 0

Останні новини