Тенденції 2024 року у світі фітнесу та фізичних вправ, які не можна ігнорувати

Автор світлини: bruce mars / Unsplash

Влітку кожен хоче мати тіло своєї мрії та бути у формі, але як це зробити? Якщо зайти в Instagram, уже за кілька хвилин можна подумати, що ви — чи не єдина людина у світі без преса або проміжку між стегнами. Звісно, це не так, але варто замислитися над тим, як ті кілька щасливців в інтернеті досягли ідеального тіла.

Розглянемо головні тенденції у фітнесі та фізичних вправах, що домінуватимуть у 2024 році.

Кросфіт більший і кращий 

Запорука доброї форми — не лінуватися йти до спортивної зали, коли у вас немає бажання там бути взагалі. Головне — вбудувати тренування у свій розпорядок дня, щоби воно стало невіддільним складником сучасного життя, а не просто часом, коли ви намагаєтеся визначити межі власних можливостей.

Краса кросфіту в тому, що він об’єднує представників різних верств суспільства — ви помічаєте одне одного, рахуєте повторення та підбадьорюєте в залі тих, хто збирається зробити підтягування або підхід із максимальною вагою. Кайфу та адреналіну тут і так задосить, щоби сповнити вас ентузіазмом та рішучістю. Зрештою, хіба вам не хочеться спробувати зайняти гідне місце в команді на наступних відкритих змаганнях CrossFit? Отож!

BІІТ (або HIIT англійською) — це чудове інтенсивне тренування


Автор світлини: Scott Webb / Unsplash

Короткі, блискавичні, цілеспрямовані тренування, що розганяють кров та розжарюють м’язи — це високоінтенсивне інтервальне тренування (ВIIT). Ви можете виконувати ці тренування під час обідньої перерви або дорогою додому (адже вони тривають щонайдовше 30 хвилин), які не позначаться на вашому темпі й допоможуть побудувати тіло, про яке ви завжди мріяли. Ви подякуєте цим тренуванням тоді, коли побачите в дзеркалі того, хто надихає вас працювати далі.

Однією з головних причин популярності ВIIT у 2024 році є те, що вони спалюють жир у прискореному темпі. Ключовим моментом є те, що, через нарощування сухих м’язів ви прискорюєте процес спалювання жиру, адже м’язи поглинають жир, навіть під час відпочинку. Такого не буде під час довгих пробіжок або багатогодинних занять на біговій доріжці. Згадайте про це тренування, коли схочете схуднути!

Гаряча йога шириться неймовірними темпами

Якщо ви бажаєте бути в тонусі, додати тілу гнучкості та поліпшити загальну фізичну форму, найкращим тренуванням для вас стане гаряча йога. Вона змушує вас утримувати пози та активувати допоміжні групи м’язів, як ніщо інше. Водночас вона забезпечує кардіо навантаження в спекотний, але комфортний спосіб.

Чимало світових елітних спортсменів активно практикують гарячу йогу, а Флойд Мейвезер і Раян Ґіґс є багаторічними чемпіонами в цій дисципліні. Якщо згадати, що обидва вони виступали на елітному рівні, коли їм уже було 40 років, то починаєш розуміти, що гаряча йога — це підхід до тренувань, який дійсно творить дива для будь-якого віку й різновиду фігури.

Бокс для фітнесу — це одкровення


Автор світлини: Michael Starkie / Unsplash

Колись боксували в запльованих і запилених спортзалах, куди мало хто побоявся б і ступити. Груба сила, що передається важкому мішку, та швидкість ударів здебільшого відлякували людей, які навіть не думали про те, щоби переступити поріг такої зали, але сьогодні все зовсім по-іншому.

Зараз бокс має набагато більш доступні тренажерні зали, що активно сприяє поширенню фітнесу. Одягти рукавички та відлупцювати мішок більше не означає, що ви маєте бути готові вийти на ринг по-справжньому, аби вистояти 12 важких раундів проти професіонала, готового вибити з вас душу. Сьогодні представники різних верств суспільства обох статей прагнуть бути у формі, підвищити тонус і випробувати свою витривалість. Це ідеальний варіант, якщо ви хочете, щоби тренування було технічним, веселим і водночас підвищувало рівень адреналіну. Просто погляньте на форму боксерів, й у вас не залишиться жодних сумнівів щодо того, що з вами може зробити пара занять у рукавицях щотижня.

Що може бути кращим за ранкову пробіжку?

Іноді все вирішують прості речі, тому приємно, що класична ранкова пробіжка не втрачає популярності й у 2024 році, адже ви не лише використовуєте переваги для здоров’я від перших променів сонця, а й розганяєте кров і розслабляєте м’язи, що додає вам здоров’ям та покращує самопочуттям. Головне — вийти на вулицю і можна дослідити місцевість у власному темпі та в природний вільний спосіб.

Якщо хтось до вас схоче приєднатися, ви матимете додатковий заряд мотивації тоді, коли у вас виникає спокуса проігнорувати будильник. Кілька додаткових хвилин у ліжку — це завжди приємне задоволення, але це ніщо проти ендорфінів, які розливаються у вашому тілі ще до сніданку. Взуйте кросівки, вийдіть на вулицю та почніть бігти, і вам більше не схочеться пропускати пробіжку.

Головна порада!

Знайти правильний спосіб підживлювати свій організм і бути активним — це ключовий чинник, якщо ви бажаєте жити по-справжньому збалансованим життям. Деякі звички, на кшталт пізнього вкладання, гри в онлайн-казино або перегляду YouTube, швидко розслабляють та зводять нанівець увесь прогрес. Випробуйте себе впродовж 7 днів: виберіть один із розглянутих варіантів і переконайтеся, як ви змінитеся лише за 1 тиждень.


Переглядів: 318
Поширень: 0

Останні новини