Депутати Вінницької міської ради ухвалили бюджет та Програму соціально-економічного розвитку на 2019 рік

Під час сьогоднішньої сесії міської ради було ухвалено бюджет Вінниці та Програму соціально-економічного розвитку на 2019 рік. Також йшлось й про перехід до сфери управління Вінницької міської ради деснянського навчального комплексу та медичного закладу. Розглядались й інші важливі питання.

Щодо міського бюджету на 2019 рік, доходи плануються в розмірі 4780,5 млн грн. Видатки – 4859,2 млн грн. Майже 70 %  видатків направляється на фінансування трьох основних галузей – освіти, охорони здоров’я та соціальний захист і соціальне забезпечення .

Також під час сесії було затверджено Програму соціально-економічного розвитку міста Вінниці на 2019 рік. У цьому документі йдеться в тому числі й про проекти, озвучені міським головою під час звіту. Зокрема, продовження реконструкції вулиці Замостянської, будівництво Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології тощо 

Розглядалися й питання, які стосуються колишнього смт Десни. Нагадаємо, що на одній з попередніх сесій депутати міської ради проголосували за приєднання територіальної громади селища Десна до Вінниці. Тепер розпочався процес реорганізації Деснянської селищної ради шляхом приєднання до Вінницької міської ради. 

Отож, сьогодні депутати підтримали рішення щодо переходу до сфери управління Вінницької міської ради Комунального закладу «Деснянський навчально-виховний комплекс: початкова школа – заклад дошкільної освіти Вінницької міської ради» (КЗ «ДНВК:ПШ-ЗДО ВМР). Також було затверджено статут цього закладу у новій редакції.

Аналогічне рішення було прийнято щодо комунальної установи «Деснянська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини Вінницької міської ради». Відтепер вона буде знаходитись під управлінням Вінницької міської ради.



Переглядів: 4904
Поширень: 0

Останні новини