На Вінниччині викрили групу осіб, які організували доставку і збут наркотиків

За результатами  співпраці службових осіб управління з розслідування кримінальних проваджень слідчими органів прокуратури та процесуального керівництва прокуратури Вінницької області, працівників Вінницького,  Хмельницького,  Житомирського управлінь Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, 21.12.2018, під час спланованої спеціальної операції щодо виявлення та припинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів та психотропних речовин, проведено 13 обшуків на території Вінницької області. 

Під час обшуків виявлено та вилучено наркотичні речовини, орієнтовною вартістю за цінами "чорного ринку" понад 800 тис. гривень, грошові кошти у сумі понад 120 тис. гривень, отримані від реалізації вказаних речовин, сейфи, мобільні телефони, сім-картки, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, банківські картки, чорнові записи, біологічні зразки та автомобілі, які використовувались особами у ході незаконної діяльності.

У кримінальному провадженні проводяться процесуальні та слідчі (розшукові) дії, спрямовані на повне і об’єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення.

На даний час особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення, повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого   ч. 2 ст. 307 КК України, до суду скеровано клопотання про обрання запобіжних заходів підозрюваним у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на вилучене майно.

За вчинене кримінальне правопорушення передбачено покарання у виді  позбавленням волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Довідково: Відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.



Переглядів: 2269
Поширень: 1

Останні новини