«Русалонька» – новорічна дитяча казка у театрі

До 13 січня, щодня окрім святкових, у Вінницькому театрі імені Садовського йтиме музична казка для дітей за мотивами відомого твору Андерсена та за візуальною подобою до мультфільму Діснея 1989 року – «Русалонька». Квиток на виставу коштує від 50 до 80 грн. в залежності від місця.

Інсценізацію та адаптацію казки українською для маленьких глядачів виконала вінницька драматургиня Тетяна Гала-Булгакова, режисер-постановник – Григорій Сиротюк. У виставі задіяні молоді актори, переважна більшість з них недавні випускники Вінницького училища культури і мистецтв ім. Леонтовича.

Будь-яка новорічна казка у театрі розпочинається з інтермедії за участі Святого Миколая та… Баби Яги. Все для того, щоб розворушити дітей, які з задоволенням плескають у долоні, розказують віршики, підкидають м’ячики та танцюють на місцях. Після цієї короткої руханки завіса підіймається і ми бачимо казкову сцену, що створила художник-постановник Тетяна Гусева.

Задіяно чимало декорацій та світла, щоб оживити фантастичний підводний світ з рибами, зірками та іншими мешканцями морських глибин. Серед медуз і мушель з’являється Русалонька та її друзі крабики. У головній ролі юна акторка Марина Жарковська.

За сюжетом морська принцеса закохується у Принца, якого рятує під час бурі. Вона мріє стати людиною і її бажання виконує страшна відьма Урсула з потворними чорними щупальцями. Заради любові вона віддає відьмі свій чарівний голос і змінює безтурботне існування під водою на тривоги і радощі земного життя. Та фінал у казці щасливий: Русалонька і Принц будуть разом.



Переглядів: 5634
Поширень: 0

Останні новини