31 грудня вінничан запрошують зустріти Новий рік на Європейській площі біля Вежі

Новинкою цьогорічного відзначення новорічних та різдвяних свят у Вінниці стане започаткування нової міської традиції – зустрічі Нового року на Європейській площі. На вінничан чекає чимало сюрпризів та розваг. Співати для усіх, хто прийде зустрічати Новий рік на площі, буде відома вінницька виконавиця Оксана Славна, а також місцеві гурти.  

«Новий рік по-європейськи» - це нова традиція, яка вперше у цьому році започатковується у Вінниці. 31 грудня з 23:30 на Європейській площі біля вінницької Вежі розпочнеться святково-розважальна програма. У новорічну ніч на цій локації на вінничан та гостей міста очікують різноманітні конкурси, інтерактиви та концертна програма. Для найактивніших учасників підготують подарунки. Також у новорічну ніч працюватиме ярмарок, тому бажаючі зможуть зігрітися чаєм та глінтвейном, а також скуштувати різні смаколики. 

«Одним з сюрпризів для всіх, хто прийде проводжати старий і зустрічати новий, 2019-й рік, стане сама Вежа. Але ми триматимемо інтригу і розкривати усіх подробиць не будемо – краще прийдіть і все побачите на власні очі. І, звісно ж, на святі лунатиме мелодія всесвітньовідомого «Щедрика» нашого земляка Миколи Леонтовича», - каже директор департаменту культури міської ради Максим Філанчук.  

Організатори запрошують усіх вінничан провести старий і зустріти Новий 2019-й рік  разом, як це заведено у багатьох столицях і містах різних країн Європи. На гостей заходу чекають гарні емоції, веселі розваги та багато яскравих вражень. 

Як святкують Новий рік у Європі:

Рим (Італія) 

У 21:00 італійці проводжають старий рік, а після рясного застілля всі йдуть веселитися на вулицю, де з вечора перекривається рух транспорту. На вулицях люди шумно вітають один одного. У Римі вулицю Форі Імперіалі перекривають і готуються до новорічного концерту on-air біля Вівтаря Вітчизни. Приходити потрібно до 22:00 години, пізніше уже не впускають. Опівночі всі хором ведуть зворотний відлік і бажають один одному щастя.

Мадрид (Іспанія)

В Іспанії є такий передноворічний звичай – на площі перед міською церквою збирається величезний натовп людей, і всі починають проголошувати промови, згадуючи події минулого року. У новорічну ніч (зокрема і в столиці Іспанії, Мадриді), городяни виходять на вулиці і площі, де відбуваються народні гуляння. А коли міські годинник проб'є північ, всі знайомі і незнайомі люди починають вітати один одного, бажати здоров'я, удачі і обмінюватись подарунками.

Берлін (Німеччина) 

З вечора 31 грудня німці виходять на вулиці. Ця частина свята обов’язково буде цікава любителям народних гулянь. Прямо на вулицях вам запропонують ароматний глінтвейн, печені яблука, імбирні пряники. Ви зможете подивитися на вистави вуличних артистів. Чимало городян переодягаються в обов’язкові карнавальні костюми, так що навіть проста прогулянка новорічним Берліном або Кельном – справжня розвага. Як тільки годинник проб’є 00:00, навколо почнеться шумне дійство – обійми з усіма підряд, удари церковних дзвонів. У новорічну ніч навіть у найменших і провінційних містечках Німеччини тихо не буває.

Лондон (Велика Британія)

На Новий рік в Лондоні центром святкувань стає Трафальгарська площа. Незадовго до опівночі починається зворотний відлік, цифри показуються на величезних екранах, всі присутні промовляють їх хором. Опівночі урочистий бій Біг-Бена сповіщає про настання Нового року, і з останнім ударом небо над Темзою спалахує яскравими вогнями. Потім народ починає розходитися: молодь йде в клуби та паби, старші люди - в ресторани.

Гельсінкі (Фінляндія)

Зустріти Новий рік у Фінляндії з танцями і лазерним шоу можна в столиці, на площі Сенату. У місті всюди святкова ілюмінація і пухнасті ялинки у вогнях. А от столик у ресторані бронювати не прийнято, навіть на Новий рік більшість закладів працюють до опівночі. 

Рига (Латвія)

Більшість городян і туристів збираються 31 грудня біля пам'ятника Свободи і на Набережній біля річки Даугави. Тут встановлюється сцена з екранами, людей розважають піснями і танцями, а щоб не замерзли - працюють обігрівачі. У цей день офіційно дозволяється вживати на вулиці слабоалкогольні напої, які можна принести з собою або купити тут же у наметах. Після зустрічі Нового року молодь вирушає продовжувати святкування у нічні клуби.





Переглядів: 5856
Поширень: 2

Останні новини