Вінничани здобули бронзу на міжнародному турнірі з індорхокею в Мінську

У Мінську фінішував перший міжнародний турнір з індорхокею (хокею на траві в залі) серед чоловічих команд. В цьому сильному змаганні взяв участь чинний чемпіон України, вінницький клуб «Олімпія-Колос-Секвоя-Школа вищої спортивної майстерності («ОКС-ШВСМ»), а також молодіжна збірна нашої країни (до 21 року).

На старт вийшли шість команд, які представляли Білорусь, Польщу та Україну. Цікавості змаганню, яке проходило за коловою системою, додавала заборона на нічиї. У випадку рівного результату в основний час пробивали булліти (хокейні пенальті). Наша команда «ОКС-ШВСМ» вже в стартовому поєдинку зазнала поразки від головного конкурента ХК «Мінськ» – 5:7. За цю команду грають вінницькі легіонери – воротар Ярослав Гордей і Дмитро Луппа, який цього разу двічі забив у наші ворота. За мінчан до останнього часу виступав ще один наш земляк Богдан Коваленко, але він вже перебрався до хорватської «Жиліни».

Ми серйозно аналізували цей матч. Не так виграли мінчани, як програли ми. Бо після першого тайму лідирували із рахунком 3:1. Проте не встояли в другій половині зустрічі. У ній допустили багато «дитячих» помилок, що й призвело до загальної невдачі, – незадоволений Павло Мазур.

Ще раз вінничани поступилися білоруській молодіжці – 3:3 в основний час і 1:2 в серії буллітів (хокейних пенальті). А далі подоляни реабілітувалися. Вона розгромили молодіжну збірну Польщі – 6:2 і молодіжку України – 6:1. У матчі вінницьких «олімпійців» проти «Будівельника» (Брест, Білорусь) нашій команді була потрібна лише перемога, аби дотягнути до п’єдесталу. Основна частина гри завершилася із рахунком 1:1. А серії післяматчових буллітів кращими були наші земляки – 2:1. Це принесло бронзові нагороди!

Ми спеціально готувалися до серії буллітів вдома. Приділяємо увагу цьому компоненту наприкінці кожного тренування, – прокоментував Павло Мазур.

Чемпіонами першого міжнародного турніру стали господарі з ХК «Мінськ». Вони виграли чотири матчі, поступившись лише молодіжній збірній Білорусі. Головний тренер «ОКС-ШВСМ» Павло Мазур підозрює, що це інтриги конкурентів, бо такий результат вивів на друге місце саме білоруську молодіжку.

Для господарів посісти більш високі місця на турнірі було престижно. А наша команда ставила на меті інше: підготовку на гарних індоровських покриттях до офіційних європейських змагань. Ми зараз награємо оновлений склад. У порівнянні з попереднім турніром у Празі він наполовину змінився, – каже Павло Мазур.

Що стосується молодіжної збірної України, то її кістяк складали також вінничани. Їх на мінському турнірі виступали дев’ять. Додали лише два хокеїсти Бердичева і один – з Коростеня (Житомирська область). Наша молодіжка в решті матчів поступилася одноліткам з Білорусі – 3:7, полякам – 2:7, «Будівельнику» – 2:5 і ХК «Мінськ» – 4:5.

Були нагороджені кращі хокеїсти змагання. Кращим бомбардиром турніру став гравець ХК «Мінськ» Олександр Гончаров, а кращим воротарем – вінничанин Роман Янчук із молодіжної збірної України. Наших земляків вразила чудова спортивна база у Мінську.

Ми грали у Центрі олімпійської підготовки. Там є великий велодром, де тренуються велосипедисти. Ігровий майданчик спортивної споруди використовується для бадмінтону та індорхокею. Поруч в Палаці тренуються майстри хокею на траві, ковзанярського спорту, шорт-треку. Функціонує сучасний басейн тощо. Все це побудовано на околиці Мінську, – інформує Павло Мазур.



Переглядів: 2300
Поширень: 1

Останні новини