З січня 2019 року розпочинається перший етап монетизації субсидій

Під перший етап монетизації субсидій підпадають ті домогосподарства міста, які вперше звернуться до департаменту соціальної політики за отриманням субсидії. А ті, хто вже отримують цей вид допомоги зможуть користуватимуться програмою по монетизації субсидій з 1 травня.

Як розповіли у департаменті соціальної політики міської ради, призначена сума субсидії заявнику буде надходити на його персональний обліковий запис в Ощадбанку. Держава через Ощадбанк буде розраховуватися з надавачами комунальних послуг в межах призначеної домогосподарству суми субсидії та в смс повідомленнях щомісячно інформувати заявника про те, яку суму необхідно сплатити домогосподарству за спожиті комунальні послуги.

Якщо домогосподарство буде заощадливо використовувати енергоресурси, за результатами опалювального (неопалювального) періоду таке домогосподарство зможе отримати залишок коштів на рахунку та використовувати їх на свій розсуд (раніше можна було отримати частину невикористаної суми субсидії).

Домогосподарства, яким субсидія призначена з початку опалювального сезону не потрібно з січня 2019 р. звертатися до управлінь соціального захисту населення. Призначену суму субсидії такі домогосподарства будуть отримувати до  закінчення опалювального сезону, шляхом перерахування департаментом соціальної політики  бюджетних коштів  на рахунки організацій, що надають послуги.


Теги: субсидії

Переглядів: 2141
Поширень: 0

Останні новини