Якісні мікрофони для телефону: забудьте про поганий звук

Погодьтеся, це жахливо, коли, розмовляючи по телефону, ви не чуєте співбесідника або він постійно перепитує, що саме ви сказали. Іноді такі проблеми спричинено недоліками зв’язку, але частіше — несправністю мікрофона смартфону.

Така поломка — зовсім не привід купувати новий гаджет. Адже електроакустичний прилад можна досить легко замінити власноруч.

Максимально задовольнить ваші потреби

Вартість мікрофона (докладніше ознайомитися з розцінками можна, перейшовши за посиланням https://vseplus.com/product/mobilnye-telefony/10-mikrofony) набагато менша за новий, навіть бюджетний, телефон. Перед тим, як замовляти цю важливу деталь, варто ознайомитися з її характеристиками і зупинитися саме на тому приладі, котрий максимально задовольнить ваші потреби.

Вугільні, електронні, електромеханічні

Наразі виокремлюють три основні категорії мікрофонів для смартфонів:

вугільні — досить застаріла, але все ще популярна технологія; електронні — чудово вловлюють голос людини і мінімізують сторонні шуми; електромеханічні — завдяки використанню декількох MEMS-пристроїв якість передавання звуку такими моделями найкраща.

Діагностуємо поломку

Діагностувати поломку мікрофона в своєму телефоні досить просто. Із електроакустичним приладом виникли проблеми, якщо:

ви погано чуєте співрозмовника або він вас; під час бесіди щось шумить, а власне голосу майже не чутно; під час розмови періодично зникає звук.

Слід зазначити, що сторонні шуми можуть виникнути внаслідок неякісного ремонту або заміни мікрофона. У такому випадку бажано звернутися до фахівців, які зможуть провести професійну діагностику вашого пристрою та усунути всі несправності.

Уникайте заливання і середовищ, в яких забагато пилу

Однією з найпоширеніших причин пошкодження мікрофонів є потрапляння на них води або іншої рідини. Аби уникнути такої проблеми, бажано користуватися максимально герметичними чохлами та намагатися нічим не заливати телефон.

У зоні ризику й смартфон того, хто вимушений перебувати у занадто забрудненому середовищі, адже дрібний пил або пісок також можуть потрапити в корпус гаджета та спричинити його несправність. У такому разі іноді допоможе механічне чищення апарата, яке бажано доручити професіоналам.

Несправність мікрофона може негативно впливати не лише на якість звуку під час розмов, а й на розпізнавання голосових команд пристроєм та запис звуку під час відео. Зазвичай негаразди спостерігаються одночасно в усіх випадках застосування електроакустичного приладу, що полегшує діагностування проблеми.


Переглядів: 2671
Поширень: 0

Останні новини