На роботу, як на свято

Безболісно повернутись у звичний робочий режим та з головою зануритись в улюблену справу. Налаштуватися на робочий лад - завдання не з легких після довгих вихідних, застіль та відпочинку.  Адже під час свят наш розпорядок дня повністю порушується: пізнє засинання, ще більш пізнє пробудження, неконтрольоване і дуже ситне харчування.

Рецептами безболісного повернення в звичний режим поділились вінничани. Якщо для одних достатньо раніше вкладатись спати,  слухати улюблену музику, зайнятись спортом, знайти хобі та більше відпочивати, то для інших – це процес складний. Більш того, люди скаржаться на знесилення, лінь та пригнічений стан. Вінницький психолог Наталя Клименко пояснює це наступним:

«Для тих, хто ще подумки в Карпатах чи у ліжку під ковдрою,  перші дні після свят є найдепресивнішими.  Адже відпочинок, більш ніж декілька днів, повністю блокує працездатність і здатність швидко мислити. А після самого затяжного вікенду, людина втрачає бажання працювати. Щоб повернутися до повсякденного життя і роботи, не варто одразу хапати ручку та заповнювати щоденник безліччю справ. Також важливо відстрочити справи, які можуть зачекати». 

Втім, головною умовою є позитивне налаштування, каже психолог.  «Необхідно не забувати про мотивацію. Поставити собі внутрішнє запитання «Для чого мені потрібно повернутися до робочого режиму?". Можливо для когось мотивацією стане грошова винагорода за свій труд. Для інших рушійною силою стане відчуття незамінності своєї особистості на роботі. Також мотиваційним кроком для багатьох може бути відчуття задоволення від того, що ти вважаєш, що виконуєш свою роботу якісно і вона приносить користь не тільки тобі, а й іншим людям. Як приємно все ж таки буває повернутися до роботи і зустрітися з колегами, поділитися з друзями враженнями про проведену зимову відпустку, послухати цікаві і смішні історії про те, як пройшли свята. Як прекрасно відчувати радість спілкування з людьми, які працюють поруч із тобою».



Переглядів: 5404
Поширень: 2

Останні новини