Колядки та щедрівки привезли у Вінницю колективи зі всієї області

12 січня до Вінниці приїхали творчі колективи з районів Вінниччини, аби взяти участь у V обласному фестивалі народної творчості «Різдвяне диво». На майдані Незалежності співали щедрівки і колядки та грали запальні музики.  

Святкова програма розпочалася на майдані Незалежності з театралізованої вистави «З Різдвом Христовим!» у виконанні студентів Тульчинського коледжу культури. 

Заступник Вінницького міського голови Галина Якубович привітала вінничан та гостей міста з різдвяними святами 

«Я хочу передати вам вітання від імені голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та міського голови Сергія Моргунова. Вітаю усіх з новорічно-різдвяними святами та бажаю усім гарного нового року, хай новий 2019 рік принесе мир у нашу країну, і щоб наш український народ завжди залишався таким щедрим, як співається у колядках та щедрівках», - сказала заступник міського голови Галина Якубович. Вона подякувала учасникам фестивалю за збереження та примноження народних традицій.

Від майдану Незалежності учасники фестивалю вирушили «Різдвяною ходою» до Головної ялинки міста. Вулицею Соборною лунали колядки та щедрівки. А вже у Центральному міському парку  відбувся спільний концерт «Засіємо добром», який підготували виконавці з близько 30 творчих колективів регіону.  

Окрім того, усі учасники привезли свої «світлиці»: із смачною випічкою, кутею і оберегами – та запрошували містян скуштувати смаколики. 




Переглядів: 4162
Поширень: 2

Останні новини