Не лише спостереження, а й аналітика: у Ситуаційному центрі запровадили технології штучного інтелекту

Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Віднедавна у нашому Ситуаційному центрі стало можливим не лише бачити завдяки камерам, що відбувається у місті, а й аналізувати інформацію. За допомогою системи відеоаналітики вже розкрито понад 20 правопорушень.

Зараз програмне забезпечення на основі нейронних мереж працює у тестовому режимі. І одне із його завдань – збирати статистику подій, а саме: кількість транспортних засобів, їхній тип, марку, колір, напрямок руху та державний номерний знак. Тому сьогодні наші фахівці працюють над розширенням функціоналу комплексу цих інтелектуальних систем.

Для чого це потрібно? На основі отриманих даних можна буде здійснити комплексний аналіз внутрішнього та транзитного трафіку, оцінити рівень його завантаженості, коригувати роботу світлофорів, щоб запобігати заторам. А це не лише питання міської мобільності, але й екології – якщо ми говоримо про зменшення викидів вихлопних газів. Адже Вінниця має бути максимально безпечним та комфортним містом. І для цього потрібні швидкі та якісні управлінські рішення.

Дякую нашим партнерам – ДонНУ, ВНТУ та вінницьким IT-компаніям, які долучилися до реалізації цього проекту у рамках розвитку системи «Безпечне місто»", - написав С.Моргунов.




Переглядів: 2317
Поширень: 4

Останні новини