Декларацію про минулорічні доходи частково заповнить новий електронний сервіс ДФС

В Україні стартувала щорічна кампанія декларування доходів громадян, за якою окремі категорій фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи. Цьогоріч. для спрощення процедури декларування, ДФС запроваджено новий сервіс, який частково заповнить декларацію про доходи замість громадян.

За інформацією ГУ ДФС у Вінницькій області новий електронний сервіс є в «Електронному кабінеті». Він дозволяє отримати частково заповнену декларацію на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Такий сервіс часткового попереднього заповнення декларації надасть можливість платникам податків скоротити час і витрати на подання звітності, мінімізувати помилки при заповненні декларацій, та надати копії первинних документів як додаток до декларації в он-лайн режимі.

Детальний алгоритм використання нового електронного сервісу викладено у листі ДФС України від 03.01.2019 №120/7/99-99-13-01-03-17.

Нагадаємо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається платником податків за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів (за вибором):

особисто або уповноваженою на це особою; надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.


Переглядів: 2697
Поширень: 0

Останні новини