Як підібрати кросівки для різного виду спорту

Структура:

    Різновиди кросівок; Особливості різних моделей; Як підібрати кросівки в інтернет-магазині;

Під кожен вид спорту має бути свій різновид кросівок. Така необхідність зумовлена не естичною складовою, а необхідною умовою для покращення навичок за допомогою ефективного взуття. При постійних і регулярних заняттях спортом краще купувати кросівки на сайті https://extremstyle.ua

Різновиди кросівок

Штангетки — це взуття для важкої атлетики та кросфіту. В таких кросівках плоска підошва з жерстким покриттям, яке сприяє стійкості при тренуваннях з великою вагою. Відмінністю штангеток від звичайних кросівок у широких липучках. Шнурівка дозволяє добре зафіксувати стопу у взутті, а липучки не дають шнуркам розв'язатися або послабити стійкість ноги під час підняття штанги.

Матеріали: замш, штучна шкіра, натуральна шкіра з тканинними вставками, пластик, тканина та пластик.

Що дає атлетика та кросфіт: витривалість, спритність, тонус і рельєфність.

Крос-тренінг. Це направлення у фітнесі характеризується функціональними тренуваннями концентрованими на певній частині тіла. Вправи впливають на всі м'язи, які беруть участь у виконанні бігу, стрибків, штовхання, метання і жимів.

Матеріали: замш, штучна шкіра, натуральна шкіра.

Крос-тренінг ідеальний спорт для тих не хоче обирати щось одне та хто хоче прокачати всі групи м'язів.

Що дає крос-тренінг: витривалість серцево-судинної систем, витривалість м'язового апарату, сила, гнучкість, швидкість, спритність, координація рухів, рівновагу, тонус і рельєфність м'язів.

Бігові. Кросівки для бігу мають бути з товстою і пружною підошвою із заокругленим переднім краєм протектором. Задній край протектора також має бути трохи піднятим, аби при активних фізичних навантаженнях не виникало дискомфорту в стопах.

Матеріали: бавовна і матерчатий тканину в сіточку, замш, штучна шкіра, натуральна шкіра.

Що дає біг: кращу імунну систему, витривалість дихальної системи, покращену спритність та загальний тонус м’язів.

Теніс. Тенісні кросівки відрізняються від бігових особливою будовою підошви, яка залежить від . Одні з найпопулярніших брендів Babolat, Wilson, Asics, Nike, Adidas. Саме вони виділяють професіонали в світі тенісу, а також любителі й новачки.

Матеріали: натуральна шкіра, гума.

Що дає теніс: тренує всю групу мишців, після занять поліпшується робота серцево судинної системи, розвиває увагу людей.

Особливості різних моделей

Не секрет, що в залежності від спорту кросівки мають виготовляють з підошвою різних видів. Також бренди, що виготовляють спортивне взуття беруть до уваги з якого матеріалу краще виготовити взуття. Бути, перш за все, легкими.

Якщо ви прийняли рішення про покупку кросівок для бігу, то, перш за все, треба звертати увагу на амортизацію, яка буде фіксувати ваші ноги при зустрічі з будь-якою поверхнею на якій ви бігаєте. В якісному бігову взутті повинні бути присутні спеціальні подушечки, що здатні зафіксувати стопи в правильному положенні. Також в бігових кросівках має бути гарна система провітрювання та дійсно “дихаючі” матеріали, які зупиняють розмноження грибка.

Якщо вам потрібні зручні кросівки для поїздок на велосипеді, то слід обирати взуття с жорсткою і рифленою підошвою. Для фітнес-занять підійдуть легкі кросівки із сітчастого матеріалу. Тенісистам найкраще підходять кросівки з ребристою підошвою, яка здатна фіксувати ногу та гальмувати в разі чого.

Як підібрати кросівки в інтернет-магазині

Як ми вже знаємо, треба звернути увагу на підошву та матеріал виготовлення. Можете порадитися з тренером або спортсменами, вони зможуть порекомендувати щось з свого особистого досвіду. Якщо ви робите стрибки (аеробіка, кікбоксинг, степ), вибирайте кросівки з додатковими зонами поглинання ударного навантаження, знаходяться в районі подушечок стопи. Знайти зручні та якісні кросівки можна на сайті.

При виборі спортивного взуття переглядайте, щоб підошва була гнучкою і з «повітряною подушкою» в області п'яти. Також підошва повинна бути надійно прошита і проклеєна. Устілка повинна бути виймаємо, так як її необхідно буде прати і сушити, щоб уникнути неприємного запаху. Якщо у вас плоскостопість або інші хвороби ніг, то устілки краще вибирати з супинаторами.


Переглядів: 8926
Поширень: 2

Останні новини