Сонячні батареї як альтернативне джерело енергії

В сучасному світі, людство використовує декілька видів джерел енергії. Одним з яких являється сонячна енергія. Через століття, а можливо і менше, всі доступні поклади газу і нафти будуть вичерпані. І головним джерелом залишиться тільки Сонце.

Історія виникнення

Наприкінці 19 століття американці вперше використали сонячну батарею для живлення супутника. Цей дослід був дуже вдалим, і дав старт наступним, більш масштабним спробам. Ну а зараз, найбільше сонячної енергії виробляє Китай.

Перспективи

Для українців це джерело енергії є дуже перспективним. Адже, в нас багато сонячних днів протягом року. Єдиною великою перешкодою поки що стоїть вартість обладнання. Наші жителі не дуже поспішають встановлювати сонячні батареї на приватних будинках. Сонячні батареї https://joule.net.ua/ua/catalog/sonjachni-batarei виготовляються за кордоном і обчислюються у валюті. А для простих громадян, ця сума є непідйомною.

Допомога держави

Посадовці розуміють, що тільки при державному сприянні, можна масово запустити сонячні батареї по всій країні. Розроблено безліч державних програм, які допомагають мешканцям розібратися у всіх перевагах такого джерела енергії. А також, розроблено багато сайтів, які допомагають порахувати всі витрати,а в майбутньому і прибутки від продажу «зеленого» тарифу.

«Зелений тариф». Що ж це таке?

Уявіть, ви встановили сонячні батареї, і активно ними користуєтесь. Ви використовуєте енергію для особистих потреб, але у вас, ще залишається невикористана енергія. Куди її дівати? Ви можете продати її державі! Так, це реально!

Переваги

Найголовніша перевага – екологічність.  При виробленні сонячної енергії немає жодних шкідливих викидів в атмосферу. І не менш важлива перевага – окупність. Так, на початку, вам потрібно вкласти не мало коштів. Але через декілька років вони окупляться, а потім будуть приносити значний дохід.

Все більше українців готові інвестувати в такі альтернативні види видобутку енергії, задумуючись про переваги як для себе, так і для Планети.


Переглядів: 6053
Поширень: 0

Останні новини