У Вінницькому обласному краєзнавчому музеї серед експонатів мешкає «мурчик»

Наукові співробітники до такого колеги вже звикли, адже «влаштувався  на роботу» до них він понад рік тому. Назвали мурлику Шпатель. Відтоді охороняє Мамонта, неандертальця, скелет жінки-трипілки та інші музейні раритети.

Втім, найбільше до душі Шпателю – відділ археології, кажуть працівники музею. Адже саме тут, на стільчику він проводить найбільше часу. Доглядачка Краєзнавчого музею Олена Ситник одразу прикипіла до пухнастика душею, як і більшість її колег. «Він лагідний, спокійний, як і всі чоловіки, любить добре поїсти, а ще поспати. До речі, у вісні він хропе, а коли добряче виспиться, іде гуляти. А відвідувачі запитують: а де ваш котик? Адже теж вже звикли до такого живого експонату», - розповідає про свого улюбленця Олена.  

Нагулявшись, приходить на задній двір та проситься всередину. Любить їсти рибку та сухий корм. Одного разу під час екскурсії, яку проводила завідувачка сектором археології, один з учасників групи переплутав його з експонатом. «Зрозуміли, що це жива тварина, коли він потягнувся та встав», - згадує випадок завідуюча сектором археології Ольга Грабовська.

Як виявилось, в інших музеях світу теж живуть такі ж мурлики, як і наш Шпатель.

Вінницький обласний краєзнавчий музей на своїй сторінці опублікував ТОП – 10 таких  музеїв:

Будинок-садиба Івана Катляревського (Полтава, Україна) Будинок-музей Сергія Корольова (Житомир, Україна) Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка (Україна) Британський музей (Лондон) – працює 6 котів Ермітаж (Санкт-Петербург, Росія) – живе більше 50 котів. В 1998 році на їх честь започатковано свято – «День березневого кота» Будинок-музей Ернеста Хемінгуея (Флорида, США) – мешкає понад 40 котів Музей мистецтв Філбрук (Оклахома, США) Музей під відкритим небом на площі Торре Арджентіна (Рим, Італія) «Народний палац» (Глазго, Шотландія) Меморіальний музей Ісса Кобаясі (Нагано, Японія)



Переглядів: 3814
Поширень: 2

Останні новини