«Укрзалізниця» запустила онлайн-продаж пільгових квитків для людей з інвалідністю

Нововведення дозволяє вінничанам, які мають пільгу, придбати квиток, не виходячи при цьому з дому. Раніше пільгові квитки можна було купити лише у вокзальних касах.

 «Нарешті дочекалися!!!», - радіє вінничанка Людмила Нецкіна. Адже активістці, за сферою діяльності, доводиться іноді декілька разів на місяць мандрувати потягом в інші міста.  «Якщо чесно,  то ми довго на це чекали, бо було дуже не зручно купувати квитки безпосередньо в касах вокзалу,  особливо коли ти часто подорожуєш.  А тепер декілька кліків - і в тебе є квиточок в будь – який куточок України. Для мене особисто - це своєрідна рівність в наданні послуг.  Бо, наприклад,  навіть студенти могли купувати онлайн: в них же теж є пільги на перевезення,  але людям з інвалідністю фізично важче до каси вокзалу,  щоб взяти квитки», - каже працівниця центру реабілітації людей з інвалідністю.

Продаж пільгових квитків через інтернет запустили завдяки  запровадженню нової функції на офіційному сайті Міністерством соціальної політики. Відтепер в потенційних пасажирів   інформацію про посвідчення, особисті дані, тип пільги та термін її дії в посвідченні, а також іншу необхідну інформацію,  будуть перевіряти в режимі реального часу у Централізованому банку даних із проблем інвалідності Мінсоцполітики. Про це повідомили в компанії «Укрзалізниця».  Голова «Укрзалізниці» додав, що наразі цей сервіс працює у тестовому режимі на сайті компанії. І вже невдовзі він з’явиться в мобільному додатку.



Переглядів: 2464
Поширень: 0

Останні новини