Іменинниця Вікторія Булітко: «Якби не професія акторки, то була б далекобійницею!»

Після перерви «Дизель Шоу» поновили гастрольну діяльність.

От-от стартує новий великий всеукраїнський тур, у рамках якого улюблені гумористи 6 березня приїдуть до Вінниці.

На вінницькому концерті, який о 20.00 розпочнеться у Будинку офіцерів, «Дизелі» презентують нові яскраві номери, гумористичні пісні, веселі скетчі та розіграші для глядачів.

В очікуванні нової зустрічі з акторами найпопулярнішого гумористичного шоу України вінничани розмітають квитки на концерт.

Так що якщо ще не маєте – поспішайте! (квитки можна придбати на сайті http://bilet.vn.ua, у касі Будинку офіцерів та у інших касах міста).

А для всіх, хто любить «Дизель Шоу», маємо додаткову приємну новину – сьогодні святкує день народження улюблениця публіки, надзвичайна акторка, співачка і людина із неймовірною душею, чарівна Вікторія Булітко.

Її творчий шлях по-справжньому вражає!

Тож до іменин ми підготували ТОП найцікавіших фактів про Віку!

«В обійми сцени мене штовхнула… любов!»

Вікторія Булітко народилася 25 січня у Запоріжжі в родині педагогів. Навчалась у школі з фізико-математичним нахилом і спочатку хотіла бути вчителькою або лікарем.

- Коли я зрозуміла, що хочу бути артисткою, точно не скажу. Але пам'ятаю, як брала в руки мамин лак для волосся і співала в нього, як у мікрофон. Копіювала танці й пісні відомих виконавців перед дзеркалом. А серйозніше задуматися допомогла… любов! У 6-ому класі мені подобався один хлопець на паралелі. Він, звичайно ж, не знав про мої почуття, тому що я їх ретельно приховувала. Ну, і за законом жанру, не звертав на мене ніякої уваги. От я й пішла на шкільну сцену співати, грати сценки на заходах, бути на очах. Любов до хлопця пройшла, а от любов до сцени і глядачів закріпилася. Взагалі, моїм життям управляють випадковості. Споконвічно-то я збиралася вступати до Запорізького технічного університету, а випадкова зустріч із одним режисером змінила моє життя повністю. Він і порадив «йти на акторку». І в професію я закохалася моментально! Головне, що дає мені робота? Та я взагалі не уявляю, як жити без неї?! Чим би я займалася, якби не улюблена професія?! Померла б від нудьги! Це дуже важливо – любити свою справу і кайфувати від неї - адже на роботі ми проводимо більшу частину життя!

Запальна Вікторія Булітко — переможниця безлічі театральних премій. Вона давно активно знімається у кіно й серіалах, а ще — складає й виконує пісні для власної групи «Булітко».

Є лауреатом престижної театральної премії «Київська пектораль», а також одержала персональну стипендію Київського міського голови для обдарованої молоді.

У 2013 році стала лауреатом премії «Людина року» у номінації «Нова генерація року». Брала участь у 7 Міжнародних фестивалях мистецтв ім. М. Булгакова, а також у Благодійній акції для людей з порушенням зору.

З 2008 року знялася більше, ніж у 40 фільмах і скетч-шоу, не рахуючи гумористичні проекти і шоу.

Жартує, що, якби не професія акторки, стала би далекобійницею:

- Складаю пісні під гітару. Люблю шити. Можу пошити комплект постільної білизни. Граю на більярді, дуже не погано, до речі. Люблю водити машину, особливо тривалі поїздки. Якби не професія акторки, то була б далекобійницею чи таксистом! Загалом – маю багато прихованих талантів, які реалізую на сцені і перед камерою. Хотіла б ще танцями зайнятися, але поки немає часу. Може, у наступному житті.

«Перший гонорар був аж 34 гривні!»

З першого курсу театрального відділення Запорізького національного університету Вікторія Булітко почала працювати у Запорізькому академічному театрі молоді і встигла зіграти в десяти п'єсах. Про свій перший гонорар розповідає з посмішкою на обличчі:

- Це була скромна зарплата першокурсниці-акторки Запорізького театру молоді. Робота в задоволення, вистава «Пригоди Мойдодира». Ти стоїш на сцені, глядачі аплодують, дарують квіти, а тобі за це ще й зарплату платять?! Якщо не помиляюся, вона складала 34 гривні. Так, не мільйони, але на ці гроші я могла тоді побалувати себе чимсь смачненьким.

«Наша Едіт Піаф з «Дизель Шоу»

Після переїзду у Київ у 2008 році Вікторія почала працювати у Київському академічному драматичному театрі на Подолі і активно зніматися у телепроектах та фільмах. У 2009 році одержала роль у фільмі «Втеча з «Нового життя».

Далі фільмографія Вікторії Булітко поповнювалася новими кіно, серіалами і скетчами. Серед них: «Повернення Мухтара-2» (2009, 2010, 2013), «Красуні» (2010), «Таксі» (2011), «Світ Соні» (2012), «Жіночий лікар» (2013), «Шукаю дружину з дитиною» (2014), «Грекиня» (2015).

У 2011-2012 роках Вікторія знімалася у популярному скетч-шоу «Три сестри» разом із Яною Глущенко і Анною Саліванчук.

А вже у 2012 році отримала премію «Київська пектораль» у номінаціях «Краща жіноча роль», а також «Краща музична концепція». У п'єсі звучали авторські пісні Вікторії.

Здавалося б, графік зірки був розписаний по хвилинах, однак вона надихалася ще однією творчою справою. Разом з подругою вони організували дует «Халва» і разом з гумористичною програмою відправилися скоряти світ КВН. Він був настільки вдалим, що відразу ж став збирати нагороди на міжнародному фестивалі мистецтва і гумору.

Активний період у КВН у Вікторії припав на 2011, 2012 і 2013 роки, коли дівчина брала участь відразу у декількох командах. Зокрема, стала власницею «Великого КіВіНу в темному» у складі команди «Девчонки из Житомира».

Особливим у житті акторки став 2015 рік, коли вона стала резидентом «Дизель Шоу» і її багатогранний талант розкрився максимально!

- Чому ми любимо Віку Булітко? Бо вона не соромиться бути ким завгодно, може наклеїти вуса і вміє посміятися над собою. Вона природня у будь-якому образі, - відзначають колеги по «Дизель Шоу». - Вона дійсно весела й позитивна. А ще - Віка класно співає. І танцює. І вона - наша Едіт Піаф з «Дизель Шоу»!

«Знову захопилася спортом!»

На початку 2019-го Вікторія Булітко оголосила: «Починаю спортивне життя!» - й відкрила секрет, що вже навіть знайшла собі особистого тренера! Тепер артистка «Дизель Шоу» зустрічається з гантелями й біговою доріжкою не рідше трьох разів на тиждень.

- У школі в мене відмінно виходило бігати марафони. Досягненнями на короткі дистанції я похвалитися не можу, а от бігти довго й нудно - у мене сили волі й терпіння завжди вистачало. А ще я ходила на аеробіку. Мені подобалося ритмічно рухатися під музику, але ще більше мене залучали два наші тренери Олександр і Олексій. Так-так, я була таємно закохана в обох! І… обожнювала грати у баскетбол. Так! Мій зріст 154 см не заважав мені досить-таки непогано поводитися з м'ячем! Далі у моєму житті з'явилися більш спокійні – шахи й більярд, - розповідає Віка.

Артистка розказує, чому вирішила зайнятися спортом саме зараз.

- Та тому що тіло вимагає! Шкода, що не душа (посміхається). З акторським графіком важко знайти час для відпочинку, а тут ще йти на тренування… Але я прокинулася і зрозуміла – пора! Це важливо для тіла, важливо для духу, ну, і, звичайно ж, треба фоточки гарні в Інстаграм робити. І є ще один секрет, чому я почала саме зараз активно займатися спортом, але про це трохи пізніше, - загадково посміхнулася Вікторія, і тепер ми з нетерпінням чекаємо розгадки!

«Відпочинок з рідними – найдорожчий!»

Нещодавні зимові канікули Вікторія Булітко, на відміну від багатьох зірок, які чкурнули у теплі краї, присвятила родині і друзям: відвідала Запоріжжя і Дніпро, весело провела час із батьками й племінниками, провела музичний вечір зі своєю групою, побачила кращу подругу і поборолася із друзями на більярді.

- Цей час був чудовим! - ділиться Віка, яка знає, як складно артистові знайти можливість для такого відпочинку.

Приєдналася до #10yearschallenge

Артистка залюбки приєдналася до популярного челледжу #10yearschallenge і опублікувала свої фото десятирічної давнини поруч із сучасними.

Ну що сказати, робота у сфері гумору відмінно зберігає молодість!

А ще – світло душі!

Ось так трепетно із Днем народження Віку привітали колеги по «Дизель Шоу»:

- Сьогодні особливий день! День народження нашої неймовірної Вікторії Булітко, нашого горобчика «Дизель Студіо»!!! Наша Вікуля - саме зачарування! Коли вона сміється, світ навколо стає світлішим і ми теж мимоволі посміхаємося! Наша Віка надзвичайно талановита – коли вона співає і грає на гітарі, в акторській збирається весь офіс, а ще вона може взяти кий у руки… Так-так! Щодо акторської майстерності – ви й самі знаєте! Вона добра, мила й ніжна – Віка завжди підтримає й надихне, ніколи не скаже поганого слова! Віка чесна і щира – а якими ще можуть бути Водолії, а?! Вона працьовита й наполеглива – артистка створила себе сама! Вона може репетирувати годинами – повна сил і енергії! Бажаємо неповторній Едіт Піаф «Дизель Шоу» бути щасливою і коханою – завжди!!! Вікусь, нехай тобі допомагає твій Ангел, а ми йому нагадаємо, якщо що! Добре, що ти не стала таксистом, як колись думала, відмінно – що ти вибрала сцену, ми вдячні! І спасибі батькам Сергію і Олені Булітко, що виховали таку чудову Дівчинку!


Переглядів: 9774
Поширень: 3

Останні новини