Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі

Ізраїль став 46 країною, з якою Україна підписала Угоду про вільну торгівлю. З моменту набуття нею чинності будуть скасовані ввізні мита для близько 80% українських промислових товарів.

21 січня, в рамках офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Ізраїля було підписано Угоду про вільну торгівлю між країнами.

За інформацією Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, підписати дану угоду Уряд уповноважив Першого віце-прем’єра – міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

"Робота над розробкою угоди розпочалася у 2015 році. Перед остаточним завершенням переговорного процесу 28 березня 2018 року між двома сторонами було проведено сім раундів переговорів, метою яких стало узгодження положень угоди, які покликані прибрати бар’єри у взаємній торгівлі товарами і послугами", – йдеться у повідомленні.

Дія угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем не поширюватиметься на тимчасово окуповані Росією території Автономної Республіки Криму, місто Севастополь та окремі території Донецької та Луганської областей до повного відновлення конституційного ладу держави Україна на них.  

Завдяки скасуванню близько 70% ввізних мит на ізраїльську промислову продукцію стане можливим високотехнологічний інвестиційний імпорт. Це сприятиме модернізації промислового виробництва в Україні та збільшить додану вартість виробленої в Україні продукції.

Угода дозволяє зберегти та розширити традиційний експорт для України, зокрема для продукції АПК, та відкрити нові можливості для експорту товарів з високою доданою вартістю.

Крім того, Угода сприятиме збільшенню обсягу торгівлі та інвестиційної співпраці. Обсяги поставок експортної продукції підприємств Вінницької області до Ізраїлю  за січень-листопад 2018 року в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року збільшились на 47,4 % та склали 18,4 млн. дол. США. Активізація експорту до Держави Ізраїль відбувається, в основному, за рахунок товарів сільського господарства. Це кукурудза, молоко та молочнi продукти, яйця, натуральний мед, борошно, олія, масло вершкове, пшениця, цукор, спирт, патока(меляса), маргарин. Крім того, попитом у Державі Ізраїль користуються українські лісоматеріали та вироби з пластмас.



Переглядів: 3325
Поширень: 0

Останні новини